spot_img

Hamilton: «Με τον Alonso θα τρέχουμε μέχρι τα 50 μας»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως τόσο σωματικά όσο και ψυχικά έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και κίνητρα, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο ρόλος του οδηγού στη Formula 1 είναι πολύ περισσότερο απαιτητικός ψυχικά και σωματικά απ’ ότι μπορεί να βλέπουμε για μερικές ώρες μέσα από μια οθόνη. Ο Lewis Hamilton στο Grand Prix Μαϊάμι συμπλήρωσε συνολικά 315 αγώνες στην καριέρα του σε ηλικία 38 ετών. Από το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2007 έχει χάσει μόνο έναν αγώνα λόγω ασθενείας και όχι λόγω κάποιου τραυματισμού.

Ο Βρετανός δήλωσε πως δεν είναι απίθανο να συνεχίσει να αγωνίζεται σε μεγάλη ηλικία και γενικότερα να ακολουθήσει στα χνάρια του Fernando Alonso με τον οποίο φέτος δίνει σκληρές μονομαχίες.

«Ποτέ μην λες ποτέ. Ο Brad Pitt θα αγωνιστεί στα 50 του για ια ταινία, οπότε θα είμαι ο τρίτος γηραιότερος σε ηλικία οδηγός. Υπάρχουν πολλοί αθλητές στον κόσμο που αγωνίζονται σε μεγάλη ηλικία και υπάρχει μεγάλη διαφορά στο πως μπορείς να προπονηθείς, να προσέξεις την διατροφή και να μείνεις συγκεντρωμένος. Η τεχνολογία και το σώμα μας έχει αλλάξει πολύ που πλέον όλα έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία σου και πόσο συνεχίζεις να είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις πράγματα στη ζωή σου όπως έκανες στο ξεκίνημα. Εγώ προσωπικά νιώθω το ίδιο, αν και δεν μπορώ να μιλήσω για τον Alonso έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες κόντρες στο μέλλον».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #113, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

Στην συνέχεια ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο φροντίζει το σώμα και την υγεία του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγώνων της σεζόν.

«Η αποκατάσταση μετά από έναν αγώνα είναι τώρα η πρώτη μου προτεραιότητα, οπότε μπορώ να επανέλθω πολύ καλύτερα μετά από ένα Grand Prix σε σχέση με όταν ήμουν 22. Τότε δεν ήξερα πολλά και απλά έφευγα από την πίστα να πάω κατευθείαν σπίτι. Θα έτρωγα καμία πίτσα χωρίς να ξέρω τι να κάνω την επόμενη μέρα για αποθεραπεία. Δεν είχα κανένα ειδικό να με καθοδηγήσει και απλά έκανα λίγη φυσιοθεραπεία. Έκανα λίγη προπόνηση ή κολύμπι, αλλά δεν ήξερα πώς να τραφώ σωστά πώς να αναπληρώσω τα χαμένα υγρά που χάνεις στον αγώνα, διατάσεις και όλα αυτά. Βέβαια οι οδηγοί τότε δεν είχαν και τόσο καλή φυσική κατάσταση ενώ εμείς κάνουμε περισσότερη προπόνηση».

Δείτε το Grand Prix ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles