spot_img

Hamilton: «Μία φορά δεν τήρησαν κανονισμούς και άλλαξαν το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος»

O Lewis Hamilton αναφέρθηκε στο αυτοκίνητο ασφαλείας που ολοκλήρωσε τον αγώνα στο GP Ιταλίας και άφησε τις αιχμές του πως το 2021 του έκλεψαν το πρωτάθλημα.

Το γεγονός πως το Grand Prix Ιταλίας του 2022 ολοκληρώθηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο. Από οδηγούς, ομάδες μέχρι και τους οπαδούς, οι οποίοι αποδοκίμαζαν τους χειρισμούς της Διεύθυνσης Αγώνα, που άφησε την Aston Martin Vantage στην πίστα διότι δεν είχε απομακρυνθεί έγκαιρα η McLaren MCL36 του Ντάνιελ Ρικάρντο.

Tη δική του άποψη σχετικά με το τι πιστεύει για τον τρόπο που τελείωσε το GP Ιταλίας έδωσε ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εστίασε στο γεγονός πως ακολούθησαν τους κανονισμούς από τη Διεύθυνση Αγώνα κάτι που του έφερε στο μυαλό.

«Πάντα όταν υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις. Έτσι είναι οι κανονισμοί, έτσι πρέπει να ερμηνεύονται. Μόνο μία φορά στην ιστορία του σπορ δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς όπως σήμερα και ήταν ο αγώνας που άλλαξε το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Στο ίδιο κλίμα δηλώσεων ήταν και ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, ο οποίος με κυνικό ύφος υπενθύμισε το τι έγινε στο Άμπου Ντάμπι το 2021. Μετά το τέλος του GP Ιταλίας τα social media γέμισαν με διάφορες απόψεις σχετικά με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Επιπλέον στο Twitter στο hashtag “VoidLap58” που αναφέρεται στον τελευταίο γύρο του μεγάλου τελικού του 2021 ήταν στα κορυφαία παγκόσμια trends.

Η FIA από τη μεριά της, εξήγησε γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και τόνισε πως η ασφάλεια είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητα.

Μην χάσετε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream του Automotonews για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Ιταλίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ ή παρακάτω.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles