spot_img

Πως «πήρε ζωή» η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

Μόλις 10 ημέρες χρειάστηκαν στην ΑΚΤΩΡ ώστε να κατασκευάσει την άκρως εντυπωσιακή υπερειδική στο ΟΑΚΑ για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων και αποτελώντας παρακαταθήκη για το μέλλον, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 πέρασε στην ιστορία. Ο εθνικός μας αγώνας πήρε «άριστα» τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, όπως ανέφεραν οδηγοί-συνοδηγοί αλλά και οι υπεύθυνοι των ομάδων.

Αναμφίβολα, highlight του αγώνα ήταν η υπερειδική διαδρομή EKO Super Special Stage @ ΟΑΚΑ, το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου. Οι φωτογραφίες – και κυρίως αυτές από drone – έκαναν το γύρο του κόσμου, μεταφέροντας την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Η ΑΚΤΩΡ, ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ήταν ο Τεχνικός Υποστηρικτής του EKO Ράλλυ Ακρόπολιςy, υπεύθυνος για την Υπερειδική διαδρομή την οποία και παρέδωσε εντός μόλις 10 ημερών!

Με τη μοναδική τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων της, η ΑΚΤΩΡ ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις που μπορεί να έχει η κατασκευή μιας τέτοιας διαδρομής, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και ολοκλήρωσε με αρτιότητα και απόλυτη ασφάλεια την υπερειδική πίστα, μήκους 1.950 μέτρων και 16 στροφών. Η πίστα υποδέχτηκε τα 68 πληρώματα που παίρνουν μέρος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολης και τα οποία χάρισαν ήδη από την 1η μέρα της διοργάνωσης ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές!

Για να κατασκευαστεί η αγωνιστική πίστα χρησιμοποιήθηκαν από την ΑΚΤΩΡ συνολικά 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, πάνω από 10.000 τ.μ ξύλο,120 τόνοι χάλυβα,1.500 μέτρα προστατευτικά στηθαία, πάνω από 7.000 τμ ασφαλτόστρωσης, ενώ απασχολήθηκαν 200 εργαζόμενοι!

Η υπερειδική πίστα του Ολυμπιακού Σταδίου θα αξιοποιηθεί για μια εβδομάδα ακόμα, καθώς εκεί θα γίνει εκπαίδευση σε θέματα οδήγησης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.

Μην χάσετε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream του Automotonews για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Ιταλίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ ή παρακάτω.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles