spot_img

Hamilton: «Μπορούσα να παλέψω με τις Red Bull»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως εάν δεν είχε την επαφή με τον Kevin Magnussen θα μπορούσε να κοντραριστεί στην πίστα της Βαρκελώνης με τα μονοθέσια της Red Bull Racing.

Η Mercedes έφερε αναβαθμίσεις στο GP Ισπανίας, στην προσπάθειά της να «ψαλιδίσει» τη διαφορά σε απόδοση που είχε στους πρώτους πέντε αγώνες από τις Ferrari και Red Bull Racing. Ο Lewis Hamilton ήταν στην 6η θέση στις κατατακτήριες στην πίστα της Βαρκελώνης, με τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δηλώνει πως ακόμα δυσκολεύεται με το μονοθέσιο, παρόλο που διέκρινε πως είχε πολύ καλύτερη απόδοση. Στην εκκίνηση, ο Βρετανός είχε επαφή στη στροφή 4 με τον Kevin Magnussen. Αυτή, με τη σειρά της, ανάγκασε τον Hamilton να μπει στα pit για να αλλάξει ελαστικά, κάτι που τον έριξε στη 19η θέση στα 50 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή.

Μην χάσετε την Τρίτη στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Ο οδηγός της Mercedes σκαρφάλωσε μέχρι την 4η θέση, πριν τον προσπεράσει ο Carlos Sainz και τον ρίξει στην 5η, λόγω διαρροής νερού, η οποία τον ανάγκασε να οδηγεί συντηρητικά μέχρι το τέλος. Ο Lewis Hamilton παραδέχτηκε τον σαφέστατα βελτιωμένο ρυθμό αγώνα, τον οποίο και αποδίδει στις αναβαθμίσεις:

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι πως είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως κάποια στιγμή θα μαχόμαστε και πάλι για νίκες. Σήμερα, εάν δεν είχα αυτό (επαφή με Magnussen), θα έδινα μάχη με τις Red Bull. Συνεπώς, αυτό με κάνει να ελπίζω πως σε κάποιο χρονικό σημείο θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε και το έξτρα κίνητρο που είχε στο GP Ισπανίας:

«Τελικά βίωσα αρκετές δυσκολίες στον αγώνα, καθώς βρισκόμουν στο ξεκίνημα τόσο πίσω. Υπήρχε ένα μικρό κορίτσι με το οποίο συνομίλησα χθες (Σάββατο), η Isla. Είναι ένα παιδί πέντε χρονών με ανίατη αρρώστια, το οποίο μου είπε πως μπορώ να κερδίσω τον αγώνα για την ίδια αύριο (Κυριακή). Της απάντησα πως δεν ξέρω αν μπορώ να κερδίσω τον αγώνα, όμως θα τα δώσω όλα. Επομένως, για εμένα λίγο πολύ μέτρησε σαν νίκη και την αφιερώνω σε αυτή».

Ο Lewis Hamilton βρίσκεται στην 6η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών με 46 πόντους, μετά τους πρώτους έξι αγώνες της φετινής χρονιάς στη Formula 1. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles