spot_img

Hamilton: «Ο Verstappen ξεπέρασε τα όρια»

Ο Lewis Hamilton έχει την άποψη πως ο Max Verstappen κινήθηκε εκτός των ορίων νομιμότητας στη διάρκεια της μάχης τους στο GP Σαουδικής Αραβίας, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν δύσκολο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Μετά από μία μάχη εντός πίστας η οποία είχε αρκετή ένταση, αλλά και διάφορα περιστατικά, ο Lewis Hamilton κατέκτησε τη νίκη στο πρώτο GP Σαουδικής Αραβίας στην ιστορία της Formula 1, ισοφάρισε σε πόντους τον Max Verstappen και η ανακήρυξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή πήρε αναβολή για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το GP Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης: Verstappen – «Αυτό δεν είναι Formula 1»

Ο Ολλανδός υπερασπίστηκε τη θέση του δύο φορές στη στροφή 1 βγαίνοντας εκτός πίστας, κάτι που ώθησε τους αγωνοδίκες να του υποδείξουν να δώσει τη θέση πίσω στον Hamilton. Στην πρώτη προσπάθεια, ο Verstappen φρέναρε στη μέση της πίστας στη στροφή 26, με τον Hamilton να τον χτυπά ελαφρώς στο πίσω αριστερό μέρος της RB16B και να τραυματίζει πολύ λίγο τη δική του εμπρός πτέρυγα. Λίγο αργότερα, ο Verstappen δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για ένα εκ των συμβάντων της στροφής 1, καθώς θεωρήθηκε πως βγήκε εκτός πίστας για ν’ αποκομίσει πλεονέκτημα.

Η θέση δόθηκε, μετά από άλλες 2 προσπάθειες, στον Lewis Hamilton, ο οποίος στο τέλος τερμάτισε στην πρώτη θέση σχεδόν 12 δευτερόλεπτα εμπρός από τη 2η θέση, την οποία κατέλαβε ο Max Verstappen. Ο Βρετανός έκανε ένα αρχικό σχόλιο για τη μάχη των 2 αντιπάλων για το Πρωτάθλημα οδηγών:

Εγώ, προσωπικά, έκανα μεγάλη προσπάθεια να κρατήσω την ψυχραιμία μου εκεί έξω (στην πίστα), κάτι το οποίο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να πετύχω. Έχω αγωνιστεί με πάρα πολλούς οδηγούς στη ζωή μου, σε 28 χρόνια έχω έρθει αντιμέτωπος με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι συμπεριφέρονται εκτός των ορίων. Οι κανονισμοί, κατά κάποιον τρόπο, δεν εφαρμόζονται για τους ίδιους ή δεν τους σκέφτονται. Σήμερα εγώ απλά προσπαθούσα ν’ απαντήσω εντός πίστας, να κρατήσω το μονοθέσιό μου εντός της αγωνιστικής γραμμής και να τα καταφέρω με τον σωστό τρόπο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Hamilton ρωτήθηκε ευθέως αν ο Verstappen είναι ένας από τους οδηγούς που αναφέρθηκε πως οδηγούν εκτός ορίων και απάντησε:

Σίγουρα είναι εκτός των ορίων. Έχω αποφύγει συγκρούσεις σε τόσες πολλές περιπτώσεις με αυτόν τον τύπο. Δεν μ’ ενοχλεί πάντα να είμαι αυτός που θα κάνει μια τέτοια ενέργεια, καθώς μπορώ να δώσω τη μάχη μου σε κάποια άλλη στιγμή, κάτι το οποίο προφανώς έκανα.

Μην χάσετε την Τρίτη στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός αναφέρθηκε και στο περιστατικό του 37ου γύρου, λέγοντας πως δεν κατάλαβε για ποιο λόγο φρέναρε απότομα ο Max Verstappen:

Δεν είχα την πληροφόρηση (πως θα πάρω τη θέση), επομένως δεν κατάλαβα ακριβώς τι συνέβαινε. Ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα, και μετά κινούταν λίγο πιο γρήγορα. Εγώ σκεφτόμουν πως ίσως ήταν μέρος κάποιας “τρελής” τακτικής, δεν ξέρω. Έπειτα, ξαφνικά έλαβα το μήνυμα, ακριβώς ενώ φρέναρε, κάτι που το έκανε σε τόσο μεγάλο βαθμό και παραλίγο να τον χτυπήσω εντελώς από πίσω και να μας βγάλω και τους δύο εκτός αγώνα. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, δεν τον πειράζει αν δεν τερματίσει κανένας από τους δυο μας. Για εμένα, όμως, πρέπει να τερματίσουμε και οι δύο. Θα είναι, πάντως, ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στο τέλος.

Σ’ ένα τελευταίο σχόλιο, ο Lewis Hamilton αναφέρθηκε και στο πώς αισθάνεται για την τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος, τον μεγάλο τελικό στο Άμπου Ντάμπι:

Προσωπικά είμαι ήρεμος, νοιώθω σαν να βρίσκομαι σ’ ένα ρινγκ πυγμαχίας και είμαι έτοιμος ν’ αγωνιστώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι δύο οδηγοί πηγαίνουν στον τελευταίο αγώνα, το GP Άμπου Ντάμπι, όντας ισόβαθμοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Max Verstappen έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία, καθώς μετράει 9 νίκες τη φετινή σεζόν, έναντι 8 του Lewis Hamilton.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles