spot_img

GP Μπαχρέιν FP2: Ξανά ταχύτερος ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος και στο FP2 του GP Μπαχρέιν σε μια ημέρα όπου οι 15 πρώτοι ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος δοκιμών είχε πολλές αλλαγές, με την πίστα να είναι στις συνθήκες τις οποίες θα δούμε και την ημέρα του αγώνα. Το δεύτερο 60λεπτο φάνηκε αρκετά γρήγορο, με τις ομάδες να έχουν γεμάτο πρόγραμμα σε περιορισμένο χρόνο. Όμως αυτό δεν απέτρεψε την Red Bull να κάνει το δύο στα δύο. Στη διαδικασία είδαμε την medium και τη soft γόμα, οι οποίες είχαν διαφορά μεταξύ τους 0.8s.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις στο WRC

O Verstappen έγραψε το 1:30.847 με την soft γόμα και πήρε την 1η θέση και πάλι στο Μπαχρέιν, όντας ο ταχύτερος της ημέρας. Ο ταχύτερος χρόνος είναι ακόμα αρκετά μακριά από τον ταχύτερο των χειμερινών δοκιμών που σημαίνει πως έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Ο ρυθμός του επίσης ήταν ιδιαίτερα καλός και με πολλά καύσιμα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Lando Norris, o οποίος ήταν 0.095s πίσω από τον Ολλανδό. Η McLaren έδειξε τα δόντια της και δείχνει να μπορεί να μπει στη μάχη της pole position.

Στην 3η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton. O Βρετανός ήταν 0.235s μακριά από την κορυφή όμως δεν είχε καθαρό γύρο. Τόσο στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο κομμάτι δεν βρήκε χρόνο σε σχέση με την medium γόμα. Αυτό μας δείχνει πως η Mercedes μπορεί να βρει περισσότερα αύριο στις κατατακτήριες. Σε ρυθμό αγώνα, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο καλύτερος παρά τους λίγους γύρους.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz. H Ferrari δείχνει αρκετά δυνατή και ήταν μόλις 0.280s από την Red Bull. Ο Ισπανός έδειξε να βρίσκει ταχύτητα, με την Scuderia να βελτιώνεται μέρα με την μέρα. Στην 5η θέση έκλεισε ο Valtteri Bottas με την δεύτερη Mercedes. O Φινλανδός δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος και έχει πολλά να λύσει μετά τη σημερινή ημέρα.

Ο Daniel Ricciardo με την δεύτερη McLaren ήταν στην 6η θέση δείχνοντας τη δυναμική της ομάδας, ενώ ο Yuki Tsunoda ήταν 7ος. Ο Ιάπωνας είχε έναν φοβερό χρόνο και ήταν 0.4s από την κορυφή. Ο Lance Stroll έφερε στην 8η θέση την Aston Martin. H ομάδα δεν δείχνει ακόμα τη πραγματική της δυναμική, όμως ολοκλήρωσε 0.546s από τον Verstappen. O Pierre Gasly ήταν στην 9η θέση για την Alpha Tauri, ενώ ο Sergio Perez έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 11η θέση έμεινε ο Esteban Ocon με την πρώτη Alpine. H γαλλική ομάδα ήταν η 7η ταχύτερη σήμερα, με τον χρόνο του να είναι 0.754s από την κορυφή. Ο Charles Leclerc πήρε την 12η θέση μπροστά από τον εντυπωσιακό Antonio Giovinazzi στην Alfa Romeo. O Sebastian Vettel ήταν μόλις στην 14η θέση μπροστά από τον Fernando Alonso. Οι 15 πρώτοι οδηγοί είχαν διαφορά μεταξύ τους λιγότερη από ένα δευτερόλεπο.

Ο Kimi Raikkonen είχε ένα εντυπωσιακό ατύχημα στην αρχή της διαδικασίας, διαλύοντας την εμπρός αεροτομή. Ο Φινλανδός το έχασε στην έξοδο της στροφής 3 όμως κατάφερε να συνεχίσει κανονικά, κλείνοντας 16ος.

Ο George Russell έκλεισε ταχύτερος στη μάχη της Williams με την Haas, όντας ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο μπροστά από τον Mick Schumacher. Την κατάταξη έκλεισαν οι Nicholas Latifi και Nikita Mazepin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP2 GP Μπαχρέιν

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles