spot_img

Hamilton: «Τα γεγονότα του Abu Dhabi με διέλυσαν»

Ο Lewis Hamilton αναφέρθηκε στις επιλογές που έκανε ο τέως Διευθυντής Αγώνων της Formula 1, Michael Masi, στον τελικό του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, ενώ τόνισε το πόσο τον επηρέασε ψυχολογικά.

Ένα από τα ίσως πιο πολυσυζητημένα συμβάντα της Formula 1, το οποίο έχει ήδη μπει με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του πρωταθλήματος είναι αναμφίβολα όσα συνέβησαν στους τελευταίους γύρους του Grand Prix του Abu Dhabi το 2021. Οι Max Verstappenκαι Lewis Hamilton nέδωσαν μια επική μάχη για τον τίτλο όλη τη χρονιά, φτάνοντας στη Yas Marina ισόβαθμοι. Παρά την pole eπου κατέκτησε ο Ολλανδός, ο Hamilton κυριάρχησε στον αγώνα και όλα έδειχναν πως θα κατακτήσει θριαμβευτικά το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Όλα αυτά άλλαξαν άρδην, όταν 6 γύρους πριν το τέλος, o Nicholas Latifi βρέθηκε στις μπαριέρες και το Safety Car έκανε την εμφάνισή του. Ο Verstappen έκανε ένα pit-stop για την μαλακή γόμα και βρισκόταν 2ος , ωστόσο μεταξύ αυτού και του Hamiltonβρισκόταν 4 μονοθέσια που ήταν ένα γύρο πίσω.

Ο Διευθυντής Αγώνα, Michael Masi, πήρε την απόφαση να αφήσει μόνο αυτά τα αυτοκίνητα να περάσουν το Safety Car και όχι όλα τα μονοθέσια που είχαν δεχτεί γύρο (καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει αυτό), με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουμε έναν γύρο αγώνα, όπου ο Ολλανδός προσπέρασε τον οδηγό της Mercedes-AMG, κατακτώντας τη νίκη, αλλά και το πρωτάθλημα οδηγών. Η απόφαση αυτή του Αυστραλού προκάλεσε παγκοσμίως θύελλα αντιδράσεων, με τον ίδιο τελικά να χάνει τη θέση του περίπου δύο μήνες μετά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συζητιέται έντονα ακόμα και σήμερα. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, ο μεγάλος «αδικημένος» αυτής της απόφασης, Hamilton, ρωτήθηκε στο πλαίσιο του Grand Prix ΗΠΑ, για το αν θεωρεί τους χειρισμούς του Masi εσκεμμένους.

«Δεν ξέρω. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε. Θεωρώ ότι ήταν απλά μια κακώς ειλημμένη απόφαση. Προφανώς υπάρχει το προσωπικό εγώ στη μέση, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν και πολλοί που τον κατεύθυναν σε κάτι τέτοιο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Αυτό που φαίνεται να ενόχλησε περισσότερο τον Βρετανό πολυπρωταθλητή είναι το γεγονός πως η ίδια η Formula 1 άφησε να συμβεί ένα τόσο αμφιλεγόμενο γεγονός, όπου ουσιαστικά έδειξε πως επιτράπηκε σε αυτούς που διευθύνουν το σπορ και έχουν τη σχετική εξουσία να αποφασίσουν πως θα καταλήξει το πρωτάθλημα, αντί αυτό να συμβεί αποκλειστικά με αγωνιστικά κριτήρια, μέσα στις πίστες.

«Αυτό που κυριολεκτικά με διέλυσε είναι το ότι το σπορ έκανε κάτι τέτοιο, ότι θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι βασίζεσαι σε πολλούς ανθρώπους. Περιμένεις να γίνει σωστά η δουλειά και μετά το αποτέλεσμα ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος, για το οποίο έχουν δουλέψει σκληρά τόσα άτομα, θα έρθει τελικά από την λάθος απόφαση ενός ανθρώπου. Αυτό ίσως ήταν το μόνο που με ενόχλησε. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για μένα να χάσω το ενδιαφέρον μου για τους αγώνες ή το να δουλεύω με την ομάδα μου, ήταν κυριολεκτικά μόνο το ότι μπορείς να χάσεις ένα πρωτάθλημα απλά από λάθος χειρισμούς μέσα στον οργανισμό της Formula 1 και αυτό ήταν που έκανε να αναρωτηθώ για κάποια πράγματα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles