spot_img

Hamilton: «Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι περίμενα»

Άκρως απογοητευμένος δήλωσε ο Lewis Hamilton με την απόδοση της Mercedes AMG στο Grand Prix Βελγίου. Ο χρόνος που σημείωσε στις κατατακτήριες ήταν κατά 1.8s πιο αργός από τον χρόνο της pole position.

Παρά τα ενθαρρυντικά δείγματα που παρουσίαζε το γερμανικό εργοστάσιο στους τελευταίους αγώνες πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος. Τα δυο “Ασημί Βέλη” αντιμετώπισαν προβλήματα με τις θερμοκρασίες στα ελαστικά, ένα συχνό μοτίβο για την ομάδα ειδικά σε πίστες όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Το πιο ανησυχητικό όμως ήταν ο ρυθμός της W13 E Performance στην πίστα του Spa, μιας και στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πιο αργός του Max Verstappen. Ο Lewis Hamilton δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά το τέλος των κατατακτηρίων.   

«Δεν βγάζει νόημα. Δοκίμασα τα πάντα και έκανα αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου, αλλά ήταν μάταιο. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η εικόνα μας στην πίστα. Ποτέ δεν περίμενα να είμαστε σχεδόν δυο δευτερόλεπτα πιο αργοί. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι περίμενα». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο ρυθμός των δυο Βρετανών της Mercedes ήταν πολύ μακριά από τον καταιγιστικό ρυθμό της Red Bull Racing. Χαρακτηριστικά, ο χρόνος του Hamilton ήταν κατά 1.8s πιο αργός από τον χρόνο της pole position του Max Verstappen. Η ψυχολογία του Βρετανού είναι σε κρίσιμο σημείο και πλέον τον βλέπουμε να παλεύει περισσότερο εκτός παρά εντός πίστας. 

«Δεν θέλω να μιλήσω με σκληρά λόγια, γιατί πίσω στο εργοστάσιο μας υπάρχουν κοντά δυο χιλιάδες άτομα που εργάζονται ασταμάτητα για να βρουν λύσεις. Εννοείται θέλω να φέρουμε αναβαθμίσεις και να παλεύουμε για νίκες αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πραγματικά με θλίβει, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το αγνοήσω. Δεν παλεύω για τον τίτλο. Έχω την υποχρέωση να κρατηθώ στο ύψος μου και να συνεχίσω να πιέζω όσο μπορώ».

Δεδομένου των ποινών που έχουν δεχθεί συνολικά έξι οδηγοί του grid ο Hamilton και George Russell θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα από την 4η και 5η θέση. Ο Hamilton δεν δήλωσε και τόσο αισιόδοξος για το πιθανό αποτέλεσμα με τις βλέψεις του ίδιου και της ομάδας να έχουν στραφεί αλλού.   

«Είναι άγνωστο πως θα είμαστε εντός πίστας αύριο και μέσα σε μια νύχτα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Πρώτη φορά είμαστε τόσο πίσω σε κατατακτήριες. Από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το μονοθέσιο του 2023 με βάση τα δεδομένα που έχουμε φέτος ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles