spot_img

O Leclerc φοβήθηκε με την ταχύτητα του Verstappen

Ο Charles Leclerc ήταν ιδιαίτερα αποκαρδιωμένος μετά τις κατατακτήριες του GP Βελγίου, βλέποντας το ρυθμό του Max Verstappen σε σύγκριση με το δικό του.

Οι κατατακτήριες του GP Βελγίου δεν ήταν οι ιδανικές για τον Charles Leclerc, με τον οδηγό της Ferrari να είναι χαρακτηριστικά πιο αργός από το Max Verstappen και να σημειώνει τον 4ο χρόνο στο Q3 στα 0,888s πίσω του. Αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας δεν ήταν η επίδοση του δικού τους μονοθεσίου, αλλά η ταχύτητα της Red Bull Racing στα χέρια του Ολλανδού. Ο Carlos Sainz εξέφρασε την ανησυχία του για το ρυθμό που ενδέχεται να έχει η αυστριακή ομάδα στον αγώνα της Κυριακής. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του Charles Leclerc.

Ο Μονεγάσκος, μιλώντας στο Sky Sports F1 μετά τη λήξη των κατατακτηρίων, αισθάνθηκε πως η Ferrari δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί σε ρυθμό το Max Verstappen και τη Red Bull Racing.

«Είναι πάρα πολύ γρήγοροι, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν υπήρχε τρόπος να αλλάξει κάτι για τις θέσεις μας στη σειρά εκκίνησης. Οφείλαμε να νικήσουμε το Max (Verstappen) στις κατατακτήριες, όμως το μονοθέσιο απλά δε βρισκόταν σε αυτό το επίπεδο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Leclerc πιστεύει πως υπάρχουν περιθώρια για ένα καλό αποτέλεσμα, ωστόσο η τοποθέτησή του σχετικά με αυτό το ζήτημα εστίαζε και πάλι στην ανωτερότητα της Red Bull Racing στα χέρια του Ολλανδού.

«Υπάρχει κάποια προοπτική, προφανώς επειδή δεν προετοιμάσαμε το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες όπως συνηθίζουμε να κάνουμε. Όταν, όμως, βλέπεις τη διαφορά με το Max (Verstappen), είναι αρκετά ανησυχητικό. Είναι απίστευτα γρήγοροι, αυτό συμβαίνει από την έναρξη του τριημέρου και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το λόγο. Χρειάζεται να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στον αγώνα, φαίνεται όμως πως έχουν βρει κάτι αυτό το τριήμερο».

Photo: Ferrari

Οι προσδοκίες του Leclerc για το GP Βελγίου δε διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές του αντιπάλου του, με το Verstappen να στοχεύει στην παρουσία στο podium.

«Κι εγώ θα είμαι απογοητευμένος αν δεν επανέλθω στο podium. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη το γεγονός πως (ο Verstappen) είναι δίπλα μου, εάν έχει το ρυθμό του Σαββάτου, τότε θα είναι πολύ δύσκολο για εμένα να καταφέρω να βρεθώ στο podium. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις, ένα καλό πρώτο stint κι ένας καθαρός αγώνας σίγουρα μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μετά την επιβολή των ποινών στο grid του GP Βελγίου, ο Charles Leclerc εκκινεί τον αγώνα από τη 16η θέση, ενώ έχει λίγα μέτρα μπροστά του το Max Verstappen στη 15η. Αυτό δε βοηθά το Μονεγάσκο στο να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Ολλανδό και να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στο Πρωτάθλημα οδηγών, η οποία βρίσκεται στους 80 πόντους.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles