spot_img

Hamilton: «Θα με περάσουν στην εκκίνηση μέχρι την στροφή 2»

Ο Lewis Hamilton ήταν άκρως ανακουφισμένος μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, παρά το γεγονός πως πανηγύρισε την 96η pole της καριέρας του.

Ο Βρετανός είχε προβλήματα από το Q1 με τα όρια της πίστας και παραλίγο να την πατήσει στο Q2. Η κόκκινη σημαία είχε βάλει δύσκολα στον ίδιο και την ομάδα του. Το track position ήταν εφιάλτης και στο Q2 πέρασε τη γραμμή για να ξεκινήσει τη προσπάθεια του με ένα δευτερόλεπτο να απομένει στο ρολόι.

Διαβάστε επίσης: GP Ρωσίας QP: Pole με ρεκόρ πίστας ο Hamilton

Στο Q3 όμως έδειξε για ακόμα μια φορά τη κλάση του και έσπασε το ρεκόρ πίστας που κρατούσε από το 2018. Στις δηλώσεις του μετά είχε ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς αύριο προβλέπεται μάχη μέχρι την στροφή 2.

Ήταν από τις χειρότερες κατατακτήριες. Ήταν χάλια. Ήμουν με τη καρδιά στο στόμα συνέχεια. Στο Q1 μου πήραν το χρόνο έχοντας βγει εκτός. Στο Q2 πήραμε μεγάλο ρίσκο και βγήκαμε στο τέλος με το διαφορετικό ελαστικό. Τώρα θα ξεκινήσω με την soft γόμα, το οποίο δεν είναι καθόλου καλό.

Ο Hamilton είναι ο μόνος εκ των τριών πρώτων που θα ξεκινήσει με την soft γόμα. Το γεγονός αυτό θα του δώσει λίγα μέτρα στο πέταγμα εάν κάνει καλή εκκίνηση. Όμως όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, η 3η θέση έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα λόγω slipstream.

Είναι πάντα πολύ ωραίο να είσαι πρώτος. Αλλά εδώ είναι το χειρότερο μέρος να είσαι poleman επειδή τα μονοθέσια έχουν μεγάλη αντίσταση. Πιθανότατα θα με περάσουν στην εκκίνηση μέχρι την στροφή 2. Οι αντίπαλοι μου θα ξεκινήσουν με την medium, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσω. Αλλά θα μείνω θετικός και θα προσπαθήσω να βρω έναν τρόπο να τα καταφέρω αύριο.

Ο Hamilton κυνηγάει την 91η νίκη της καριέρας του και αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει τον Michael Schumacher στην 1η θέση.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles