spot_img

GP Ρωσίας QP: Pole με ρεκόρ πίστας ο Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ρωσίας, κατακτώντας την pole νούμερο 96.

Ο Βρετανός τα βρήκε αρκετά σκούρα στη διαδικασία, καθώς παραλίγο να αποκλειστεί από το Q2. Όμως δεν επηρεάστηκε και με το 1:31.304 έσπασε το ρεκόρ πίστας του 2018 και πήρε ακόμα μια pole position στο 2020. Αύριο όμως θα ξεκινήσει με την soft γόμα ελαστικών σε αντίθεση με τους αντιπάλους του και η μάχη μέχρι την στροφή δύο θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε στην 2η θέση με έναν φοβερό γύρο στο τέλος της διαδικασίας. Η διαφορά του από τον Hamilton ήταν μισό δευτερόλεπτο, όμως η στρατηγική της Red Bull ήταν να του δώσει slipstream o Bottas που είχε ολοκληρώσει τον γύρο του.

Στην ευθεία κέρδισε 5 χλμ/ωρα και άφησε στην 3η θέση τον Valtteri Bottas. O Φινλανδός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ενώ έδειχνε να έχει το προβάδισμα σε όλο το τριήμερο, τα έκανε όλα λάθος στο Q3. Όμως η ιστορία έχει αποδείξει πως ο 3ος στην εκκίνηση μπορεί να στρίψει 1ος.

Ο Sergio Perez έκανε στο τέλος έναν φανταστικό χρόνο και πήρε την 4η θέση στην κατάταξη, μπροστά από τον Daniel Ricciardo. H Renault ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα, όμως θα προσπαθήσει στον αγώνα του GP Ρωσίας να πάρει το βάθρο που ψάχνει.

Διαβάστε επίσης: Ο Rossi στη Petronas Yamaha το 2021

Ο Carlos Sainz με την McLaren βρέθηκε στην 6η θέση και άφησε πίσω του τον Esteban Ocon. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τις τρεις ομάδες να τις χωρίζουν 0.2s. Ο Lando Norris έμεινε στην 8η θέση με την αναβαθμισμένη McLaren, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Pierre Gasly και ο Alex Albon.

Απογοήτευση για την Ferrari, με τον Charles Leclerc μόλις στην 11η θέση, ενώ ο Sebastian Vettel είχε έξοδο και διέλυσε το μονοθέσιο του στο Q2. O George Russell και πάλι κατάφερε να μπει στο Q2, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Kimi Raikkonen στη τελευταία θέση.

Το GP Ρωσίας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 15:10 ώρα Ελλάδος.

Q1

O Russell ήταν το πρώτο μονοθέσιο στη πίστα, αλλά με την medium γόμα. Όμως δεν έγραψε χρονομετρημένη προσπάθεια επιστρέφοντας στα pit και άφησε το ρόλο αυτό στις Mercedes.

O Bottas έγραψε το 1:32.656, με τον γύρο του Hamilton να ακυρώνεται. Οι διαφορές ήταν μεγάλες, καθώς η κατάσταση της πίστας είχε αλλάξει πολύ. Αρκετοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα ειδικά στη πρώτη στροφή. Τα σύννεφα ήταν έντονα πάνω από τη πίστα και η αλλαγή συμπεριφοράς των μονοθεσίων προκάλεσε πονοκεφάλους.

Αφού ο Hamilton έγραψε τον δικό του χρόνο, είχαμε τον Perez στη 3η θέση, τον Sainz να ακολουθεί, ενώ μόλις στην 5η θέση ήταν ο Verstappen. O Leclerc ήταν 6ος, μπροστά από τους Gasly και Albon, με τον Stroll στη 10η θέση. Οι Grosjean και Latifi δεν είχαν γράψει χρονομετρημένες προσπάθειες.

Με 5 λεπτά να απομένουν, μαζί τους στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Ocon, Raikkonen και Giovinazzi. Οι Vettel και Magnussen ήταν στις θέσεις 14 και 15.

Στα τελευταία λεπτά είδαμε 16 οδηγούς στη πίστα, με τους πάντες να θέλουν να περάσουν στο Q2.

Οι ανακατατάξεις ήταν πολλές, με τις Renault να κάνουν το 3-4.  Ο Raikkonen έκανε λάθος στη πιο κρίσιμη στιγμή και ήταν ο πρώτος που αποκλείεται. Ο Grosjean έκανε έναν πολύ καλό χρόνο, ενώ ο Vettel βρέθηκε πίσω από τον Leclerc. Αλλά η κατάταξη άλλαξε τόσο πολύ, όπου στο τέλος οι Ferrari κατέληξαν στις θέσεις 14 και 15. Ο Verstappen έκανε τον 5ο χρόνο αλλά με την medium γόμα σε μια περίεργη στρατηγική. O Russell ήταν ο τελευταίος στην ουρά και με έναν πολύ καλό γύρο προκρίθηκε και πάλι στο Q2.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Grosjean, Giovinazzi, Magnussen, Latifi και Raikkonen

Q2

Τα σύννεφα ήταν έντονα και οι ομάδες έστειλαν αμέσως τα μονοθέσια στη πίστα υπό την απειλή της βροχής. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3 θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα όπου έγραψαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2. Οι δύο Mercedes και ο Verstappen ήταν τα μοναδικά μονοθέσια στην medium γόμα.

Ο Hamilton έγραψε το 1:32.086, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε καθώς βγήκε εκτός στη τελευταία στροφή. Ο Bottas έκανε έναν πολύ κακό χρόνο και παραλίγο να βγει επίσης εκτός στη τελευταία στροφή. Ο Verstappen ήταν μόλις 7ος, με τον εκπληκτικό γύρο να έρχεται από την Renault.

O Ricciardo έγραψε το 1:32.218 και ήταν 0.5s μπροστά από τον Sainz με την McLaren και τον Perez στη Racing Point. O Norris ήταν επίσης στην 5η θέση, ενώ στη 10άδα είχαμε τη δεύτερη Renault, τον Leclerc και τις δύο Alpha Tauri.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Albon, Stroll, Russell, Vettel και Hamilton.

H Mercedes έβγαλε τα μονοθέσια της και πάλι με τη medium γόμα, με τον Bottas να ανεβαίνει στη 2η θέση. Ο Hamilton ερχόταν ακόμα ταχύτερος, όμως ο Vettel έπεσε στον τοίχο της στροφής 4 και διέλυσε τη Ferrari του. Η κόκκινη σημαία βγήκε αμέσως και μία μόλις στροφή πριν ο Hamilton γράψει χρόνο. Το ρολόι έλεγε 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα και όλοι είχαν χρόνο για ακόμα μια προσπάθεια.

Από το replay, o Vettel πάτησε ελάχιστα στο kerb και έχασε το πίσω μέρος καταλήγοντας στον τοίχο. Ο Leclerc που ερχόταν πίσω, τον απέφυγε τελευταία στιγμή.

Οι στρατηγικές άλλαξαν και τόσο ο Hamilton αλλά και ο Verstappen βγήκαν με τη soft γόμα, με τις Red Bull μπροστά από όλους. Ο Stroll αντιμετώπισε πρόβλημα και ήταν πλέον εκτός μάχης.

H μάχη με το χρονόμετρο ήταν τόσο μεγάλη, με τους Sainz και Perez να μην προλαβαίνουν να περάσουν τη γραμμή. Ο Hamilton πέρασε για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Ο Albon μπήκε στην 7η θέση, ενώ ο Hamilton με τα χίλια ζόρια μπήκε στην 4η θέση και πέταξε εκτός του Leclerc.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Leclerc, Kvyat, Stroll, Russell και Vettel.

Q3

Οι δύο Renault ήταν τα πρώτα μονοθέσια στη πίστα, με τον Gasly όμως να τις χωρίζει και οι McLaren ακολουθούσαν.

Ο Ricciardo έγραψε το 1:32.364, με τον Sainz να είναι 0.8s πίσω. Ο Bottas τον ξεπέρασε για μόλις 0.180s, αλλά ο Hamilton ερχόταν κατά πολύ ταχύτερος. Με το 1:31.391 έσπασε τα χρονόμετρα για να ανε΄βει στην 1η θέση.

Ο Verstappen έκανε έναν πολύ καλό χρόνο και πήρε την 3η θέση για 0.004s από την Renault, έχοντας τον Perez στην 5η θέση.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι βγήκαν αρκετά νωρίς για να γράψουν τη τελευταία χρονομετρημένη προσπάθεια. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και έμελλε να δούμε ποιος θα επικρατήσει.

Ο Bottas ήταν ο πρώτος στη πίστα. Με έναν αρκετά μέτριο χρόνο δεν ξεπέρασε τον Hamilton, αλλά πλησίασε στα 0.565s. Από την άλλη ο Βρετανός βελτίωσε και με το 1:31.304 έγραψε νέο ρεκόρ πίστας. Ο Ricciardo επίσης δεν βελτίωσε, ενώ ο Sainz έμεινε πίστ από τον Perez που ανέβηκε 3ος. Ο Albon έμεινε στην 10η θέση και ο Verstappen πήρε την 2η θέση, 0.563s πίσω από τον Hamilton και έσπασε το 1-2 της Mercedes για το GP Ρωσίας.

Αποτελέσματα GP Ρωσίας QPGP Ρωσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles