spot_img

Hamilton: «Θα βοηθήσω τον Russell να γίνει Πρωταθλητής»

Ο Lewis Hamilton δηλώνει πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει το νέο team-mate του για το 2022, George Russell, να διαδεχτεί τον ίδιο στη λίστα των Βρετανών Παγκόσμιων Πρωταθλητών Formula 1.

Μετά από 5 σεζόν, ο Lewis Hamilton δεν θα έχει τον Valtteri Bottas ως team-mate του στη Mercedes, με τη γερμανική ομάδα ν’ ανακοινώνει το νεαρό ταλαντούχο George Russell στη θέση του. Το νέο δίδυμο οδηγών θα είναι αμιγώς βρετανικό, με τον Hamilton να γνωρίζει πως ο Russell μπορεί “να του βάλει δύσκολα” βλέποντας τις επιδόσεις του νεαρού οδηγού με τη Williams, ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές. Ωστόσο, ο 7-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βλέπει τη συνεργασία τους ως μία ευκαιρία να καθοδηγήσει τον Russell σε μελλοντικές επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης: Υποτιμημένοι «άφαντοι» της F1 – #5, Luca Badoer

Ο Lewis Hamilton μίλησε στα media, ανάμεσά τους και την ιστοσελίδα motorsport.com, όπου και ρωτήθηκε για την άφιξη του Russell στη Mercedes:

Είμαι σε διαφορετικό σημείο στην καριέρα μου, θέλω πάρα πολύ να τον δω να πετυχαίνει. Θα υπάρξει, κάποια στιγμή, ένα χρονικό σημείο όπου δε θα συνεχίσω στο άθλημα. Είναι ο team-mate μου και είναι ο επόμενος Βρετανός που θέλω να δω να κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Συνεπώς, αν και θ’ ανταγωνιζόμαστε και θέλω να τον κερδίσω εντός πίστας, πραγματικά ελπίζω πως θα έχω θετική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθεί στη νέα του ομάδα. Είτε έχει να κάνει με το χρόνο που θ’ αφιερώνει στο μηχανικό κομμάτι, είτε με το πώς θα επεξεργάζεται τα δεδομένα, ακόμα και με το πώς θα οδηγεί στην πίστα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Lewis Hamilton βλέπει στο πρόσωπο του Russell το φιλόδοξο νεαρό οδηγό που υπήρξε ο ίδιος στο ξεκίνημα της καριέρας του το 2007, όταν είχε ως team-mate τον 2-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Fernando Alonso. Συνεχίζοντας, δηλώνει πως γνωρίζει την επιθυμία του Russell να τα πάει καλύτερα από τον ίδιο στη νέα του ομάδα:

Νομίζω πως έχετε δει πως ο George (Russell) δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός οδηγός και πιστεύω πως διαθέτει ήδη τον απαιτούμενο σεβασμό, αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ μας. Ασφαλώς και θα θέλει να είναι γρήγορος. Θέλει να έρθει και να παίρνει κατευθείαν νίκες και να κάνει ό,τι χρειάζεται όταν έχει κάποιος ένα νέο ρόλο. Θυμάμαι όταν ανταγωνιζόμουν τον Fernando (Alonso), φυσικά και ήθελα να τον κερδίσω στον πρώτο αγώνα κιόλας. Επομένως, το εκτιμώ και περιμένω από τον George να έχει αυτή τη νοοτροπία, αλλιώς δεν μιλάμε για νοοτροπία νικητή. Αναμένω να έχει ακριβώς αυτή την ψυχολογία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο George Russell έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια της καριέρας του στη Formula 1 στην τριετή παρουσία του στη Williams. Από το 2022 στη Mercedes θα του δοθεί η ευκαιρία, σε υψηλό επίπεδο, ν’ αποδείξει την αξία του, έχοντας βέβαια έναν πολύ ανταγωνιστικό team-mate στο πρόσωπο του Lewis Hamilton.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles