spot_img

Hamilton: «Το λάθος του Verstappen μου έδωσε την τέλεια ευκαιρία»

O Lewis Hamilton στάθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε στη διάρκεια του GP Πορτογαλίας και στάθηκε στο λάθος το οποίο έκανε ο Max Verstappen στην αρχή του αγώνα.

Ο Βρετανός χαρακτήρισε τον αγώνα του δύσκολο, έχοντας πέσει τρίτος στα αρχικά του στάδια. Κατά την εκκίνηση κατάφερε να διατηρήσει την δεύτερη θέση από όπου εκκινούσε. Μετά την επανεκκίνηση λόγω Safety Car όμως, έπεσε τρίτος, πίσω από τον Max Verstappen. Ωστόσο κατάφερε μετά από λίγους γύρους να τον ξαναπεράσει.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 3 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στη συνέχεια προσπέρασε και τον ομοσταβλό του για να αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Μετά τα pitstop ο Hamilton έχασε την πρωτοπορία από τον Perez, τον οποίο πέρασε εύκολα. Η Red Bull σε εκείνο το σημείο είχε ξεχάσει στη πίστα τον Μεξικανό, που έκανε στιντ 51 γύρων με τη medium γόμα.

Παρά το ότι όλα φαινόταν να είναι υπό έλεγχο, ο Βρετανός τόνισε πως δεν ήταν εύκολος αγώνας.

Ήταν δύσκολος αγώνας, σωματικά και ψυχικά. Είχε τόσο αέρα που ήταν πολύ εύκολο να κάνεις λάθος. Δεν είχα τόσο καλή εκκίνηση όσο ο Valtteri και έχασα θέση και στην επανεκκίνηση επίσης. Φυσικά δεν ήμουν χαρούμενος γι αυτό.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Επιπλέον, ο πολυπρωταθλητής στάθηκε στο πόσο σημαντικό ήταν να περάσει τους αντιπάλους όσο πιο γρήγορα γίνεται:

Έπρεπε να προσπαθήσω να ανέβω όσο ψηλότερα γινόταν. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ο Max έκανε ένα λάθος σε ένα σημείο το οποίο ήταν ιδανικό. Ήξερα ότι αυτός θα είναι ο γύρος στον οποίο θα είμαι κοντά του στο τέλος του γύρου για να τον περάσω. Μετά με τον Valtteri, ήξερα ότι έπρεπε να τον περάσω γρήγορα, πριν καταστραφούν τα ελαστικά. Το έκανα στην στροφή 1, από την εξωτερική, κυριολεκτικά στο όριο. Απλά φοβερή στιγμή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με την 97η νίκη του, ο Lewis Hamilton αύξησε την διαφορά του από τον Max Verstappen στους 8 βαθμούς. Επόμενη στάση, το GP Ισπανίας στις 9 Μαΐου.

Μην χάσετε αύριο στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με το review του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles