spot_img

Hamilton vs Verstappen: Τα σενάρια του Τίτλου

Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen θα δώσουν μάχη Τίτλου στο Άμπου Ντάμπι και το automotonews.gr σας δίνει όλα τα πιθανά σενάρια.

Στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula 1, τα σενάρια κατάκτησης τίτλου για τους δύο διεκδικητές είναι απλά. Ο καθένας τους θέλει, κατά κύριο λόγο, να βαθμολογηθεί περισσότερο από τον αντίπαλό του.

Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν του 2021, το GP Σαουδικής Αραβίας, ήταν ο πρώτος στον οποίο υπήρχαν, μαθηματικά, ορισμένα σενάρια τα οποία μπορούσαν να βγάλουν Πρωταθλητή οδηγό. Αυτά τα σενάρια δεν επιβεβαιώθηκαν, εφόσον ο δεύτερος στη βαθμολογία Lewis Hamilton ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στην ιστορία στην πίστα της Jeddah. Το γεγονός πως ο Βρετανός σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο, σε συνδυασμό με τη 2η θέση του Max Verstappen, έφερε την ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών, με τον μεγάλο τελικό, το GP Άμπου Ντάμπι, να είναι ο αγώνας που θα κρίνει τα πάντα.

Η ισοβαθμία των δύο διεκδικητών του Τίτλου σημαίνει, πρακτικά, πως πρέπει ο καθένας από αυτούς να βαθμολογηθεί με περισσότερους πόντους από τον άλλο στον τελευταίο αγώνα. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η ισοβαθμία που έχουν αυτή τη στιγμή.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πιθανές περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στο GP Άμπου Ντάμπι και ποιος ανακηρύσσεται Πρωταθλητής σε καθεμία από αυτές.

Σενάριο 1

Η συντριπτική πλειοψηφία των πιθανών σεναρίων ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα σύνολο περιπτώσεων, το οποίο είναι πολύ απλό. Εφόσον οι Hamilton και Verstappen πηγαίνουν στον τελευταίο αγώνα με ισοβαθμία, όποιος συγκεντρώσει περισσότερους πόντους, θα είναι και ο Πρωταθλητής. Ουσιαστικά, οποιοσδήποτε από τους δύο οδηγούς τερματίσει στην 8η θέση (ή ψηλότερα) και βρεθεί πάνω από τον αντίπαλό του, κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης, αν κάποιος από τους δύο οδηγούς τερματίσει έστω στη 10η θέση, ενώ ο αντίπαλος του δε βαθμολογηθεί, είναι και πάλι πρωταθλητής.

Σενάριο 2

Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε ισοβαθμία μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι, ενώ θα έχουν βαθμολογηθεί οι δύο οδηγοί. Αυτό συμβαίνει μόνο σε μία περίπτωση. Πρέπει, λοιπόν, ο ένας οδηγός να τερματίσει στην 9η θέση και ο αντίπαλός του να τερματίσει στη 10η θέση και να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο. Τότε, αμφότεροι θα συγκεντρώσουν 2 πόντους και θα διατηρηθεί η ισοβαθμία. Σε αυτή την περίπτωση, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός υπερισχύει στην ισοβαθμία, καθώς έχει 9 νίκες στη σεζόν έναντι 8 του Lewis Hamilton.

Σενάριο 3 

Να μη βαθμολογηθεί κανένας από τους δύο οδηγούς, για οποιονδήποτε λόγο. Είτε να τερματίσει εκτός δεκάδας είτε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Δεν χρειάζεται να συμβεί το ίδιο και για τους δύο οδηγούς. Μπορεί, για παράδειγμα, να εγκαταλείψει ο Max Verstappen και να τερματίσει στη 12η θέση ο Lewis Hamilton. Και πάλι ο οδηγός της Red Bull έχει το πλεονέκτημα, εφόσον κερδίζει τον αντίπαλό του, Lewis Hamilton, στην ισοβαθμία. Συνεπώς, χωρίς τη συγκέντρωση πόντων για τους δύο διεκδικητές, ο Max Verstappen θα είναι Πρωταθλητής του 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το σενάριο που ακούγεται αρκετά σε συζητήσεις φίλων της Formula 1 είναι πως μπορεί ο Max Verstappen να «προκαλέσει» εγκατάλειψη και για τους δύο οδηγούς, με κάποια σύγκρουση, εφόσον αυτό τον κάνει Πρωταθλητή βαθμολογικά. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να παραβλέπουμε το γεγονός πως αν θεωρηθεί σκόπιμη η πρόκληση σύγκρουσης, μπορεί ο υπαίτιος να μηδενιστεί από το Πρωτάθλημα – τουλάχιστον αυτό έχει συμβεί το 1997 με τον Michael Schumacher. Η επανάληψη ενός τέτοιου σεναρίου θα είναι “εφιαλτική” για το άθλημα, καθώς όλοι οι φίλοι της Formula 1 θέλουν να κρίνεται το Πρωτάθλημα εντός και όχι εκτός πίστας.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles