spot_img

Red Bull: «Οι αγωνοδίκες χειρίζονται διαφορετικά τη Mercedes»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, πιστεύει πως η Mercedes έχει εύνοια από τους αγωνοδίκες στους τελευταίους αγώνες.

Το GP Σαουδικής Αραβίας στην πίστα της Jeddah στιγματίστηκε από κόκκινες σημαίες, συγκρούσεις και αρκετό δράμα ανάμεσα σε Lewis Hamilton και Max Verstappen. Οι διαρκείς διακοπές κατέστρεψαν την ροή του αγώνα, ενώ τα παράπονα των δυο ομάδων προς του αγωνοδίκες δεν είχαν σταματημό.   

Στην πρώτη επανεκκίνηση, οι δυο διεκδικητές βρέθηκαν να μονομαχούν  στην στροφή 1 με τον Verstappen να ωθεί εκτός πίστας τον Hamilton. Όταν του ζητήθηκε να δώσει πίσω την θέση ελάττωσε απότομα ταχύτητα καθώς ο Hamilton επιχειρούσε προσπέρασμα με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. 

Διαβάστε επίσης: Hamilton – «Ο Verstappen ξεπέρασε τα όρια»

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, μίλησε για το περιστατικό.

Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με τις αποφάσεις των αγωνοδικών. Ήδη οι μηχανικοί μας συγκεντρώνουν δεδομένα για να αποδείξουν πως ο Max φρέναρε σωστά για να δώσει θέση πίσω στο Hamilton. Στην σύγκρουση η εμπρός αεροτομή τραυμάτισε τα ελαστικά και δεν ήμασταν σε θέση μετά να επιτεθούμε ξανά και έπρεπε να ελαττώσουμε ταχύτητα. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Ολλανδός οδηγός δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες για το συμβάν στην στροφή 1 και επιπλέον 10 δευτερόλεπτα για απότομο φρενάρισμα στην στροφή 21. Στην Red Bull όμως υποστηρίζουν πως ο Hamilton δεν δέχθηκε ανάλογη αντιμετώπιση.  

Επίσης, στην δεύτερη επανεκκίνηση ο Hamilton είχε αφήσει απόσταση από τον Max μεγαλύτερη του μήκους δέκα μονοθεσίων. Ο Vettel στην Βουδαπέστη για αντίστοιχο περιστατικό δέχθηκε ποινή. Ο Hamilton όμως εκμεταλλεύτηκε το κενό για να προθερμάνει καλύτερα τα ελαστικά. Στην συνέχεια έβγαλε τον Max εκτός πίστας, αλλά δεν δέχθηκε καμία ποινή. Φυσικά και νιώθουμε πως δεν μας αντιμετωπίζουν το ίδιο.    

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδική Αραβίας. Πατήστε εδώ για το link.

Ο Helmut στο τέλος τόνισε πως ο Max πρέπει να συνεχίσει να μάχεται με τον ίδιο τρόπο και δεν πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή του.  

Υπάρχει συνέχεια αυτή η τάση να δίνονται άνισες ποινές. Σε καμία περίπτωση δεν έχει λόγο ο Max να σταματήσει να πιέζει, ούτε στην μάχη του με τον Lewis αλλά ούτε και με την Mercedes. Και ας μην ξεχνάμε τα περιστατικά σε Silverstone και Βουδαπέστη. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι δυο διεκδικητές οδεύουν ισόβαθμοι στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το GP Άμπου Ντάμπι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.  

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles