spot_img

Hill: «Αξιοθρήνητη η Ferrari»

Ο Damion Hill έκανε αυστηρή κριτική στην απόδοση της Scuderia Ferrari το 2022 τονίζοντας πως απέτυχαν σε πολλά διαφορετικά επίπεδα σε σύγκριση με την Red Bull Racing.

Το αγωνιστικό πακέτο της Scuderia Ferrari έμεινε στάσιμο σε επίπεδο απόδοσης σε σχέση με την Red Bull Racing στο 2022. Αν και κατάφεραν να λύσουν κάποια από τα βασικά προβλήματα αξιοπιστίας, δεν έφεραν τις αναβαθμίσεις που θα τους επέτρεπαν να απειλήσουν την συνεχώς βελτιωμένη RB18.

Ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Damion Hill, δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόδοση της Ferrari στην φετινή σεζόν.

«Νομίζω είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσω αν έχει να κάνει με την καταπληκτική χρονιά που είχε η Red Bull και ο Max ή αν έχει να κάνει με την Ferrari έκανε αυτοκτονικά λάθη. Η απόδοσή τους ήταν αξιοθρήνητη μερικές φορές και κυρίως γιατί στην αρχή έμοιαζαν πολλά υποσχόμενοι. Εκτός από λάθη στο κομμάτι της στρατηγικής όπως και μερικά οδηγικά λάθη, το βασικό είναι πως δεν έχουν καταφέρει να βελτιώσουν το μονοθέσιο. Δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν τον Max και η μάχη ανάμεσα σε Sergio και Charles είναι πολύ κοντινή με μόνο ένα βαθμό διαφορά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Αντίθετα ο Βρετανός αναγνώρισε την εξαιρετική εμφάνιση του Max Verstappen στο φετινό Πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1. Χαρακτηριστικά, ο Ολλανδός παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα αξιοπιστίας στο ξεκίνημα της σεζόν παρέμεινε σταθερός με την απόδοσή του εντός πίστας.

«Αν βγάλεις τον Max από την εξίσωση θα μπορούσες ίσως να καταλάβεις την διαφορά. Στο Grand Prix Ιαπωνίας όμως ο Max ήταν 20 δευτερόλεπτα πιο μπροστά από το Sergio και τον Charles με βροχή μετά από 20 γύρους. Ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος σε κάθε γύρο και η Ferrari δεν μπορούσε να το ανταγωνιστεί. Τα ελαστικά του Charles είχαν καταστραφεί, το οποίο δείχνει ότι το στήσιμο στο μονοθέσιο δεν ήταν ιδανικό και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να πιέσουν. Ο Max είχε αυτοπεποίθηση και κράτησε την ηρεμία του. Είχε μια εκπληκτική χρονιά δεν ούτε μια στιγμή δεν έδειξε αναστατωμένος».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles