spot_img

Η Ferrari αναβαθμίζει τον κινητήρα της για χάρη της αξιοπιστίας

H Scuderia Ferrari ετοιμάζει νέα αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος της F1-75, με στόχο να μειωθούν οι αστοχίες. Ποιος ο ρόλος της FIA.

Πηγαίνοντας στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, ο Σαρλ Λεκλέρ ξέρει πως δεν πρόκειται να εκκινήσει ψηλότερα από την έκτη θέση του grid.

Ο Μονεγάσκος θα έχει ποινή πέντε θέσεων στο grid του Circuit of the Americas, καθώς η Scuderia Ferrari θα τοποθετήσει στην F1-75 που θα οδηγεί, νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός θα είναι ο έκτος που θα χρησιμοποιήσει φέτος, γι’ αυτό και προκύπτει η ποινή.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ποινή είναι για… καλό αφού η αλλαγή δεν έρχεται μετά από αστοχία της προηγούμενης μονάδας. Αποτελεί κίνηση της Ferrari, η οποία σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο έρχεται με άδεια από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Κι αυτό διότι πρόκειται για νέο, αναβαθμισμένο κινητήρα. Αναβάθμιση που παρά το πάγωμα στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος, επιτρέπεται εφόσον αφορά επίλυση προβλημάτων αξιοπιστίας.

Εκεί πάτησε η ιταλική ομάδα, που αντικατέστησε κάποια μέρη με στόχο να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αξιοπιστία, η οποία ως γνωστόν αποτέλεσε φέτος Αχίλλειο Πτέρνα των «κόκκινων». Αυτή η ICE λοιπόν θα τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Λεκλέρ κι αν η Ferrari επιβεβαιώσει πως τα νέα μέρη αποφέρουν καρπούς, τότε θα τα ενσωματώσει στη μονάδα ισχύος για το 2023.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles