spot_img

Horner: «Δεν είχαμε κάποιο όφελος από την παραβίαση του budget cap»

Με την απόφαση για το ποια τιμωρία θα έχει η Red Bull Racing για την παραβίαση του budget cap, ο επικεφαλής της, Christian Horner, αρνείται την απόκτηση πλεονεκτήματος από αυτήν την ενέργεια.

Η Red Bull Racing έχει κριθεί ένοχη από την FIA για παραβίαση του budget cap της Formula 1, μετά από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τα αποτελέσματα της έρευνάς της. Η ποινή της, ωστόσο, εκκρεμεί, καθώς υπάρχει μία λίστα από πιθανές συνέπειες για την αυστριακή ομάδα για το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε.

Στο τριήμερο του GP ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, τόνισε πως οι περαιτέρω δαπάνες που φέρεται να πραγματοποίησε η ομάδα του δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα κανενός Πρωταθλήματος.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την FIA σχετικά με ποια είναι τα κόστη που ερμηνεύτηκαν διαφορετικά και ποιες είναι οι πιθανές ελαφρυντικές καταστάσεις. Δεν είχαμε κανένα όφελος από την πλευρά της εξέλιξης ή κάποιο λειτουργικό κέρδος τόσο για το 2021, όσο και για το 2022, από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε το όριο κόστους. Η υποβολή μας ήταν ξεκάθαρα κάτω από το όριο. Περιμέναμε συγκεκριμένα πράγματα πιθανότατα να έχουν ερωτηματικά ή να ξεκαθαριστούν, όπως είναι η διαδικασία με ένα εντελώς νέο σετ κανονισμών. Ωστόσο, με βάση ορισμένες εξωτερικές ουδέτερες λογιστικές ομάδες, καθώς και την ερμηνεία ενός εγγράφου 52 σελίδων για αυτούς τους κανονισμούς, ήμασταν «καθαροί» από την πλευρά μας. Είμαι κατηγορηματικός λέγοντας πως δεν πιστεύω πως είχαμε οποιοδήποτε πλεονέκτημα το 2021 ή το 2022, 2023, 2024, μερικές ομάδες κάνουν λόγο μέχρι και για το 2026, κάτι που είναι της φαντασίας τους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ, με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Ο Christian Horner φάνηκε ενοχλημένος για τις κατηγορίες που δέχεται η Red Bull Racing στα media. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως είναι έκπληκτος και απογοητευμένος που γίνεται κάτι τέτοιο, χωρίς να είναι γνωστές όλες οι πληροφορίες.

«Κρινόμαστε λόγω δημόσιων κατηγοριών μετά τη Σιγκαπούρη. Τα νούμερα που αναφέρονται στα media είναι μίλια μακριά από την πραγματικότητα. Δε γίνεται απλά να κατηγορείς με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να γνωρίζεις κάποιο γεγονός. Είμαστε συγκλονισμένοι με τη συμπεριφορά ορισμένων ανταγωνιστών μας».

Ο Christian Horner είχε συζητήσεις με τον Πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, την Παρασκευή στην πίστα του Austin και ελπίζει πως θα υπάρξει άμεση λύση στο εν λόγω ζήτημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles