spot_img

Ανακοινώθηκε η ποινή της Red Bull για την παράβαση του budget cap

H FIA ανακοίνωσε την ποινή που θα δεχθεί η Red Bull Racing σχετικά με την παραβίαση του budget cap της Formula 1 το 2021 και θα ισχύσει από το 2023.

Το σίριαλ των cost cap της F1 για το 2021 έλαβε επίσημα τέλος, με την FIA να ανακοινώνει τις συνέπειες για τα παραβιάσεις των κανονισμών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε η Red Bull Racing υπερέβη το ανώτατο όριο των 145 εκατομμυρίων δολαρίων κατά 2,15 εκατ. δολάρια (1,8 εκατ. λίρες). Μία υπέρβαση που χαρακτηρίστηκε ως μικρού μεγέθους (minor), με τη διαχωριστική γραμμή να είναι στα 7.25 εκατομμύρια, ήτοι το 5% του προβλεπόμενου budget της περυσινής χρονιάς.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μεξικού, η FIA ανακοίνωσε πως η Red Bull Racing για την παράβαση των οικονομικών κανονισμών θα δεχθεί πρόστιμο της τάξης των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα έχει περιορισμό 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD για περίοδο 12 μηνών. Επιπλέον, η αυστριακή ομάδα καλείται να πληρώσει τα έξοδα της διαδικασίας που ακολούθησε η επιτροπή διαχείρισης του cost cap, σχετικά με την προετοιμασία της Αποδοχής της Συμφωνίας Παράβασης των οικονομικών κανονισμών της Formula 1. Με δεδομένο πως η συμφωνία υπεγράφη στις 26 Οκτωβρίου του 2022, θα έχει ισχύ μέχρι την ίδια ημερομηνία του 2023. Με δεδομένη τη θέση της αυστριακής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, ο συντελεστής της θα υποχωρήσει από το 70% στο 63%.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ, με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Η FIA αναγνώρισε πως αν είχε δηλωθεί σωστά η επιστροφή φόρου, τότε το ποσό αυτό μειώνεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ (432.652 χιλιάδες λίρες) πάνω από το όριο δαπανών. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από αποδοχή της Συμφωνίας Παράβασης από πλευράς Red Bull Racing.

Στην ανακοίνωσή της η FIA αναφέρει:

«Η Red Bull Racing διαπιστώθηκε ότι παραβίασε το όριο δαπανών, ωστόσο, η επιτροπή διαχείρισης του cost cap αναγνώρισε ότι η ομάδα ενήργησε συνεργατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επανεξέτασης και προσπάθησε να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία όταν της ζητήθηκαν εγκαίρως. Επιπλέον αναγνώρισε ότι αυτή είναι η πρώτη χρονιά της πλήρους εφαρμογής των οικονομικών κανονισμών και ότι δεν υπάρχει κατηγορία ή αποδεικτικό στοιχείο ότι η Red Bull Racing επιχείρησε ανά πάσα στιγμή να ενεργήσει κακόπιστα, ανέντιμα ή με δόλιο τρόπο, ούτε απέκρυψε ηθελημένα οποιαδήποτε πληροφορία από τη Διοίκηση Cost Cap».

Εκτός από τη Red Bull Racing, αναμένουμε την ποινή που θα επιβληθεί στην Aston Martin, σχετικά με την παραβίαση της διαδικαστικές υποβολής των οικονομικών της στοιχείων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles