spot_img

O Hamilton κάνει τον απολογισμό του 2022

Ο Lewis Hamilton έκανε τον απολογισμό της σεζόν του 2022 στη Formula 1 σε προσωπικό επίπεδο, μένοντας για πρώτη χρονιά χωρίς νίκη στο άθλημα.

Το 2022 ήταν μία διαφορετική σεζόν για τη Mercedes-AMG στη Formula 1, σε σύγκριση με τις προηγούμενες της υβριδικής εποχής. Η γερμανική ομάδα ήταν πιο πίσω σε δυναμική από τις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αρκούταν απλά σε παρουσίες στο podium. Προς το τέλος του Πρωταθλήματος η ομάδα από το Brackley πλησίασε τους πρωτοπόρους σε ρυθμό και άρχισε να διεκδικεί με καλύτερες αξιώσεις νίκες. Η μοναδική για λογαριασμό της ήρθε στο GP Βραζιλίας, με τον George Russell να βλέπει πρώτος την καρό σημαία και να παίρνει την παρθενική του νίκη στη Formula 1.

Η εγκατάλειψη του Lewis Hamilton στο GP Άμπου Ντάμπι σήμαινε πως ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έμεινε για πρώτη σεζόν στην καριέρα του στη Formula 1 χωρίς νίκη. Ο Βρετανός, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει, πάντως, για μία πρώτη θέση στη χρονιά.

«Πάντα πίστευα, μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, πως υπήρχε μία πιθανότητα (για νίκη). Νομίζω πως είναι σημαντικό να διατηρήσεις τις ελπίδες και απλά να συνεχίσεις να προσπαθείς. Τα δώσαμε όλα, ο τελευταίος αγώνας (GP Άμπου Ντάμπι) εξελίχθηκε σχεδόν όπως όλη η χρονιά στο σύνολό της, είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Hamilton αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που του προξένησε η σταδιακή βελτίωση της Mercedes σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

«Φυσικά και θα ήταν ωραίο να έχω μία νίκη (τη φετινή σεζόν). Η μία βέβαια δεν είναι ποτέ αρκετή, έτσι; Αυτή τη χρονιά, όταν πήραμε την πρώτη μας 5η θέση, ένιωσα σαν να είχαμε κερδίσει. Ομοίως και όταν σημειώσαμε την πρώτη 4η θέση και το πρώτο μας podium. Εκείνη τη στιγμή νιώθαμε πως πραγματικά καταφέραμε κάτι, επομένως θα κρατήσω τα όσα καταφέραμε».

Ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσε να πάρει νίκη τη φετινή σεζόν στη Formula 1, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 15 χρονιές με τουλάχιστον μία πρώτη θέση. Η Mercedes, ωστόσο, πέτυχε μία νίκη, αυξάνοντας το αντίστοιχο σερί της στις 11 χρονιές (2012-2022).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles