spot_img

Με το μονοθέσιο των χειμερινών δοκιμών στην Αυστρία η Ferrari

Η Scuderia Ferrari θα παραταχθεί στον πρώτο αγώνα της Formula 1 για το 2020 στην Αυστρία, με το μονοθέσιο που είχε προγραμματίσει να αγωνιστεί στην Αυστραλία.

Οι χειμερινές δοκιμές μπορεί να μην έδειξαν τη πλήρη εικόνα δυναμικής των ομάδων για τη φετινή σεζόν. Όμως, σύμφωνα με τα γυρολόγια, τις φήμες, τη γλώσσα του σώματος και την αίσθηση στα paddock της Βαρκελώνης, η Ferrari ήταν πίσω σε απόδοση από την Mercedes και την Red Bull. Η SF1000-H έδειξε να είναι πιο κοντά στην Racing Point απ’ ό,τι στην Mercedes, με πληροφορίες να θέλουν τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 0.7s.

Τώρα, ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, αποκαλύπτει τώρα πως το μονοθέσιο των Ιταλών στους αγώνες της Αυστρίας, θα είναι το ίδιο με αυτό το οποίο ολοκλήρωσε τις χειμερινές δοκιμές. Επιπλέον, τόνισε πως η ομάδα του αποφάσισε να αλλάξει τη σχεδιαστική φιλοσοφία, καθώς αναμένεται ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το GP Ουγγαρίας.

Το μονοθέσιο γι’ αυτόν τον αγώνα στην Αυστρία θα είναι η ίδια έκδοση με αυτή που ολοκληρώσαμε τις δοκιμές στη Βαρκελώνη. Αυτό δεν σημαίνει πως είχαμε σταυρωμένα τα χέρια μας τις πέντε εβδομάδες που είχαμε ώστε να δουλέψουμε πάνω στα μονοθέσιά μας όταν άνοιξαν τα εργοστάσια. Οι αυστηροί κανονισμοί ώστε να λειτουργείς εν μέσω πανδημίας όπως και το κλείσιμο των εργοστασίων μας έφεραν στη θέση αυτή. Η αλήθεια είναι πως η έκβαση των χειμερινών δοκιμών μας έφεραν στο σημείο να κάνουμε πολύ σημαντικές αλλαγές στην εξέλιξη του μονοθεσίου μας, ειδικά στον αεροδυναμικό τομέα. Πρώτα έπρεπε να κατανοήσουμε γιατί δεν βλέπαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στη πίστα και όπως κατανοήσαμε, δεν θα ήταν αποδοτικό να ακολουθήσουμε την αρχική μας τακτική στην εξέλιξη. Οπότε αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα όπου θα βελτιώσουμε ολόκληρο το μονοθέσιο, γνωρίζοντας πως δεν θα ήταν έτοιμο για το πρώτο αγώνα. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε τις αναβαθμίσεις στον τρίτο αγώνα της σεζόν στην Ουγγαρία, στις 19 Ιουλίου.

Στη συνέχεια ο Binotto δήλωσε πως η ομάδα γνώριζε πως δεν θα είχε το ταχύτερο μονοθέσιο στην Αυστραλία και προετοιμάζει την ομάδα του για το καλύτερο δυνατό στην Αυστρία.

Γνωρίζουμε πως προς το παρόν δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο. Το ξέραμε αυτό πριν πάμε στην Μελβούρνη και αυτό δεν έχει αλλάξει. Το Spielberg όμως είναι κάτι το τελείως διαφορετικό σε σχέση με το Montmelo και οι θερμοκρασίες θα είναι μεγαλύτερες από τον Φλεβάρη. Στην Αυστρία πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και στην Ουγγαρία με το νέο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο ετοιμάζουμε να δούμε που θα βρισκόμαστε στον ανταγωνισμό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η είδηση αυτή φέρνει στην Ferrari ένα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με τις ελπίδες της στην Αυστρία, καθώς οι άμεσοι ανταγωνιστές της θα φέρουν πολλές αναβαθμίσεις σε αντίθεση με εκείνη. Όμως στην Scuderia θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργεί η αναβαθμισμένη κινητήρια μονάδα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles