spot_img

«Teammate Wars», Aston Martin: O Alonso έβαλε γυαλιά στον Stroll

Τι συνέβη ανάμεσα στους Fernando Alonso και Lance Stroll στο Teammate Wars της Aston Martin για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για το 2023 ανήκει πια στο παρελθόν και είναι πλέον η ώρα για συμπεράσματα, απολογισμούς και… ταμείο! Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος κάθε οδηγού, είναι ο teammate του.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Μετά από τις Haas F1, Alfa Romeo, Scuderia AlphaTauri, Williams και Alpine, ήρθε η σειρά της Aston Martin.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον… εμφύλιο, ανάμεσά στους Fernando Alonso και Lance Stroll. Μετά από 22 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν στο επιβλητικό 18-3 υπέρ του Ισπανού, ενώ αμφότεροι είχαν εγκαταλείψει στο Grand Prix του Μεξικού.

Ο έμπειρος πιλότος είχε τον εντυπωσιακό αριθμό των οκτώ τερματισμών στο βάθρο ενώ ο Καναδός κανέναν, με το καλύτερο πλασάρισμά του στη δεύτερη θέση ενώ ο teammate του σκαρφάλωσε μέχρι την τέταρτη.

Έτσι, η βαθμολογική συγκομιδή του 42χρονου ήταν στους 206 πόντους ενώ του 25χρονου μόλις στους 74. Έτσι, στην τελική κατάταξη των οδηγών, κατέλαβαν την τέταρτη και τη δέκατη θέση αντίστοιχα.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Στις μάχες των κατατακτήριων το σκορ ήταν εξίσου εντυπωσιακό υπέρ του Alonso, στο 19-3. Με καλύτερη θέση του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο grid, τη δεύτερη. Από την πλευρά του, ο Stroll τοποθέτησε την AMR23 του μέχρι και την τρίτη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις εγκαταλείψεις, ο Ισπανός είχε δύο ενώ ο Καναδός τέσσερις εγκαταλείψεις και μία απουσία από αγώνα, στη Σιγκαπούρη, όπου είχε μία πολύ άσχημη έξοδο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Οι Alonso και Stroll θα είναι το οδηγικό δίδυμο της Aston Martin για τη σεζόν του 2024. Το νέο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας θα παρουσιαστεί στις 12 Φεβρουαρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles