spot_img

Η Alfa Romeo μπορεί να προσελκύσει κορυφαίο οδηγό το 2022

Η Alfa Romeo έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της στην F1 και πιστεύει πως το 2022 μπορεί να φέρει έναν οδηγό με «βαρύ» βιογραφικό στο δυναμικό της.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, δήλωσε μέσα στο 2021 πως θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να αλλάξει το τωρινό δίδυμο οδηγών ενόψει του 2022. Τόνισε, πάντως, πως «όλα είναι πιθανά». 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στην F1 και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Μιλώντας στο motorsport.com, ο Vasseur αναφέρθηκε στην ανανέωση της συνεργασίας της Alfa Romeo με τη Sauber, παρουσιάζοντάς την ως ένδειξη για την επιθυμία της ομάδας να πετύχει στη Formula 1.

Νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση επειδή είμαστε φιλόδοξοι. Έχουν αυξηθεί οι συνεργάτες μας, οι χορηγοί μας, κλπ. Το πακέτο χορηγιών μας έχει ανοδική πορεία. Η συνεργασία μας με την Alfa (Romeo) είναι σταθερή και μακροχρόνια. Η Ferrari, από την πλευρά της, κάνει καλή δουλειά και βελτιώνεται, όμως κι εμείς παρουσιάζουμε βελτίωση σε ό,τι αφορά το σασί. Θέλω να είμαι πολύ αισιόδοξος, σκοπεύω πλέον να πείσω τους συνεργάτες μας ότι θα πάμε καλά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλση του GP Ουγγαρίας.

Συνεχίζοντας, o Vasseur πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσα σε αυτόν και τους οδηγούς του αναφορικά με τις προοπτικές της Alfa Romeo για τα επόμενα χρόνια. Δε θέλει να δημιουργήσει «ψευδείς προσδοκίες» ειδικά αν πρόκειται να συμφωνήσει με κάποιον κορυφαίο οδηγό.

Αν έχεις ένα συνηθισμένο project και θέλεις να είσαι ξεκάθαρος με τους οδηγούς σου, τους λες: “Παιδιά δε θέλω να σας κοροϊδεύω, δε θα διεκδικούμε νίκες το 2022, ούτε το 2023, αλλά τουλάχιστον θέλουμε να κερδίσουμε 2 ή 3 θέσεις κάθε χρονιά και γενικότερα θέλουμε να βελτιωθούμε”. Αυτό το μήνυμα έγινε κατανοητό με τον Kimi (Raikkonen). Όταν ήρθε ο Kimi το 2019, είχε κερδίσει την προηγούμενη σεζόν με τη Ferrari στο Austin (GP ΗΠΑ). Εκείνη τη χρονική περίοδο ήμασταν σε μια δύσκολη κατάσταση, ειδικά το 2017 ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Νομίζω πως κατανόησε το project μας και την πρόκληση που “έκρυβε” αυτό. Πρέπει απέναντι στους οδηγούς να μιλάς με σαφήνεια και διαφάνεια. Πρέπει να λες “Παιδιά δε θα μπορούμε να διεκδικούμε νίκες, αλλά αν είμαστε, για παράδειγμα, στην 8η θέση, έχουμε ως στόχο την 6η θέση και μετά την 4η.”. Είναι προτιμότερο από το να λες “Εντάξει, μην ανησυχείς, θα κερδίσουμε του χρόνου.” Αν κάνεις το δεύτερο, θα τους προκαλέσεις απογοήτευση.

Το συμβόλαιο που έχουν και οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo (Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi) ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν. Η ομάδα δεν έχει αποφασίσει αν θα ανανεώσει κάποιον από τους δύο, όμως ο Vasseur παραδέχτηκες πως ο Giovinazzi έχει βελτιωθεί τη φετινή σεζόν. Παρόλο που η βελτίωσή του είναι προφανής στις κατατακτήριες δοκιμές, πιστεύει πως ο Ιταλός πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις του στους αγώνες.

Ο Antonio κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ο Kimi φαίνεται να μην έχει ανάλογη παρουσία σε αυτόν τον τομέα. Στους αγώνες, γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Πολύ συχνά, (ο Raikkonen) σχεδόν μηδενίζει τη διαφορά του με τον Antonio στους πρώτους γύρους. Μιλώντας για τις επιδόσεις του Antonio, σίγουρα έχει σημαντική βελτίωση στις κατατακτήριες δοκιμές. Δείχνει να κατανοεί πολύ καλύτερα την απόδοση που του δίνει το μονοθέσιο. Αν πρέπει να βελτιωθεί σε κάποιο κομμάτι, αυτό είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τους αγώνες. Πρέπει να διαχειρίζεται καλύτερα τα ελαστικά του, αλλά και τις ιδιαιτερότητες ενός αγώνα. Γνωρίζει, πάντως, πολύ καλά τι πρέπει να κάνει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε αντίθεση με τον Giovinazzi, που έχει κάποιες πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα, η Alfa Romeo δύσκολα θα κρατήσει τον Kimi Raikkonen. Πέρα από το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο Φινλανδός, η ιταλική ομάδα έχει ως βασικό της στόχο για το 2022 τον συμπατριώτη Valtteri Bottas, εάν δεν ανανεώσει με τη Mercedes.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles