spot_img

Η Alpine περιμένει να είναι ανταγωνιστική στη Ρωσία

Ο επικεφαλής της Alpine, Marcin Budkowski, περιμένει από την ομάδα του να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική στον επόμενο αγώνα, μετά τη μέτρια εμφάνιση στο GP Ιταλίας.

Ο Fernando Alonso και o Esteban Ocon εκκίνησαν από τις θέσεις 13 και 14 στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ιταλίας. Στον αγώνα, μετά από τις εγκαταλείψεις στις πρώτες θέσεις, κατάφεραν να βρεθούν στους βαθμούς, με τον Alonso να καταλήγει στην 8η και τον Ocon στη 10η θέση. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους, όμως το θετικό για την Alpine ήταν πως πήρε 5 πόντους σε αντίθεση με τους 0 της Alpha Tauri, την οποία και ξεπερνά πλέον κατά 11 πόντους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών (95 και 84 πόντοι αντίστοιχα).

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μιλώντας στο motorsport.com, ο Budkowski δήλωσε πως γνώριζε εκ των προτέρων για τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν στην πίστα της Monza.

Το Sochi (GP Ρωσίας) θα είναι καλύτερος αγώνας για εμάς. Δε θα είναι ο τέλειος αγώνας, αλλά σίγουρα θα τα πάμε καλύτερα. Νομίζω πως θα επιστρέψουμε στα επίπεδα ανταγωνισμού που είχαμε γενικά έως τώρα, που σημαίνει πως μπορούμε να είμαστε στη 10αδα στις κατατακτήριες δοκιμές και να αγωνιστούμε για λίγο περισσότερους πόντους. Με δεδομένη τη σειρά εκκίνησης που είχαμε (στο GP Ιταλίας), ο διπλός τερματισμός στη δεκάδα ήταν, για να είμαι ειλικρινής, ένα θετικό αποτέλεσμα.

Γνωρίζαμε πως θα είχαμε κακή απόδοση στην πίστα της Monza, καθώς τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου μας δεν ταιριάζουν με τέτοιου είδους πίστες. Ήταν, πραγματικά, ένα αρκετά καλό τριήμερο από τη στιγμή που συγκεντρώσαμε 5 πόντους και η AlphaTauri δεν βαθμολογήθηκε. Ο αγώνας για εμάς ήταν πολύ “περιπετειώδης”, οπότε από τη στιγμή που τερμάτισαν και τα δύο μονοθέσιά μας είμαστε χαρούμενοι. Είχαμε θετικό ξεκίνημα, ειδικά ο Fernando (Alonso) είχε καλή εκκίνηση, από εκεί και πέρα διατηρήσαμε τις θέσεις μας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Budkowski σχετικά με το λόγο που είχε αυτή την απόδοση η Alpine στη Monza, αν το αποδίδει δηλαδή στην αεροδυναμική ή τη μονάδα ισχύος, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση:

Δεν πρόκειται να δώσω τέτοια απάντηση γιατί νομίζω πως δεν είναι σωστό. Ξέρουμε το μονοθέσιό μας, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του, άρα γνωρίζαμε πως δεν θα μπορούσαμε να προσαρμοστούμε αρκετά καλά στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Alpine στο δεύτερο μισό του 2021 δεν μπόρεσε να επαναλάβει μέχρι τώρα το θρίαμβο του GP Ουγγαρίας. Το θετικό για την ομάδα του Enstone ήταν πως δεν είχε χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή στους τελευταίους 3 αγώνες από την AlphaTauri. Έτσι, παραμένει σε πλεονεκτική θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, διατηρώντας την 5η θέση με διαφορά 11 πόντων από την ιταλική ομάδα.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles