spot_img

Το νέο σασί της Haas βελτίωσε το ρυθμό του Mazepin

Ο Nikita Mazepin είναι πεπεισμένος πως το νέο σασί, που είναι πιο ελαφρύ και του έφερε η Haas αρχικά στο GP Βελγίου, έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές.

Σύμφωνα με το Ρώσο οδηγό, η απόδοση που είχε στο πρώτο μισό του 2021 επηρεάστηκε από το ελαφρώς βαρύτερο σασί συγκριτικά με το μονοθέσιο του teammate του, Mick Schumacher. Η Haas είχε προγραμματίσει να παρέχει νέο σασί στον Mazepin μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας, Gunther Steiner, δεν ήταν σίγουρος πως το νέο σασί θα έφερνε μεγάλη διαφορά στην απόδοσή του, καθώς η διαφορά βάρους από το αρχικό δεν ήταν μεγάλη. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Mazepin δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει καλύτερο ρυθμό στις κατατακτήριες δοκιμές συγκριτικά με τον Schumacher, όμως πιστεύει πως το νέο σασί έχει ανεβάσει αρκετά τις δυνατότητες που του παρέχει το μονοθέσιο.

Νομίζω πως έχω μεγάλη βελτίωση στον ένα γύρο από το FP1 του GP Βελγίου. Νομίζω πως όλοι ξέρουμε τι άλλαξε από τότε. Επομένως, είμαι σε θέση να εμπιστευτώ το ένστικτό μου. Το καλό είναι πως υπάρχει πλέον καλύτερος ρυθμός και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Επομένως, είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από εδώ και πέρα. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης που είχα στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν το μονοθέσιο δε συμπεριφερόταν όπως θα έπρεπε, έχει πλέον ερμηνεία.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Ο Mazepin, στη συνέχεια, εκτιμά πως είναι πολύ φυσιολογικό να έχει βελτίωση στην απόδοσή του, εξαιτίας του ελαφρύτερου σασί.

Όπως μαθαίναμε και στα σχολικά μας χρόνια στη φυσική, όσο περισσότερο βάρος έχεις στην είσοδο μιας στροφής, τόσο περισσότερη κάθετη δύναμη χρειάζεσαι για να διατηρήσεις την ταχύτητά σου. Προφανώς, το μονοθέσιο δεν παράγει αρκετή κάθετη δύναμη, οπότε όσο περισσότερο βάρος έχεις στη στροφή, τόσο περισσότερο γλιστράει. Συνεπώς, έχοντας λιγότερο βάρος, μπορώ να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα και να βρίσκομαι κοντά στον team-mate μου. Μπορεί να ειπωθούν διάφορα, όμως σίγουρα έκανα ξαφνικά ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό είναι, για μένα, ξεκάθαρο. Αγωνίζομαι για να έχω την ίδια αντιμετώπιση με τον team-mate μου και είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω καταφέρει. Όμως, σαν “πρωτοετής” (rookie) στη Formula 1, εφόσον αγωνίζομαι με superstars που βρίσκονται στο άθλημα για πολύ καιρό, πρέπει να βελτιωθώ σε πολλούς τομείς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Nikita Mazepin βρίσκεται από την αρχή της σεζόν στη “σκιά” του team-mate του, Mick Schumacher, έχοντας τερματίσει σε όλους τους αγώνες πίσω από το Γερμανό οδηγό. Στους τελευταίους αγώνες (GP Ολλανδίας και Ιταλίας) βρέθηκε προσωρινά μπροστά του, πριν εμφανιστούν μηχανικά προβλήματα στο μονοθέσιό του και αναγκαστεί να εγκαταλείψει.   

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles