spot_img

Η ανάρρωση του Marquez ήταν επίπονη

Ο 6-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, Marc Marquez, παραδέχεται πως η ανάρρωση από τα προβλήματα όρασης που τον ταλαιπωρούσαν τον περασμένο χειμώνα ήταν δυσκολότερη από την αντίστοιχη του 2011.

Ο Marc Marquez είναι από τους πιο πετυχημένους αναβάτες στο MotoGP, με 6 Παγκόσμιους Τίτλους. Παρ’ όλα αυτά, η καριέρα του έχει «σημαδευτεί» ελαφρώς από ένα πρόβλημα με την όρασή του. Αυτό είχε αντιμετωπιστεί επιτυχώς, όμως έκανε την επανεμφάνισή του το 2021. Κατά συνέπεια, ο Ισπανός αναβάτης έχασε τους δύο τελευταίους αγώνες της περασμένης σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ο Quartararo χρίζει φαβορί τη Honda

Ο Marc Marquez περιέγραψε τη διαδικασίας αποκατάστασής του σε αποκλειστική συνέντευξη με την ιστοσελίδα motorsport.com:

Ναι, αυτήν τη φορά για εμένα… πάντα η τελευταία φορά είναι δυσκολότερη, καθώς ξεχνάς την πρώτη φορά. Όμως, αυτήν τη φορά ήταν δυσκολότερα. Γιατί; Επειδή ήξερα τι θα φτάσει, τι έρχεται. Την πρώτη φορά το 2011, κάθε μέρα έλεγα «Εντάξει σήμερα; Όχι.». Πάντα μόλις σηκωνόμουν και άνοιγα τα μάτια μου αυτό έκανα. Όμως, αυτήν τη φορά, όταν ο γιατρός μ’ ενημέρωσε πως είχα το ίδιο πρόβλημα και θα έχω 3 μήνες αποκατάστασης, ήταν déjà vu κι έπειτα παραιτήθηκα (από την ερώτηση). Είπα «Εντάξει, παράτα το» και δεν είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένες ημερομηνίες (για να επιστρέψω). Ουσιαστικά το παράτησα και ο χρόνος θα έδειχνε, καθώς εάν δεν θα συνέβαινε τότε ήταν αδύνατο (να επιστρέψω).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τις δοκιμές της Formula 1.

Ο Marquez αναφέρθηκε και στο τι συναισθήματα έχει, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του:

Είναι, ωστόσο, αλήθεια πως το τελευταίο μέρος, όταν καταλαβαίνεις πως η όρασή σου βελτιώνεται, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως ο Φεβρουάριος είναι πιο κοντά. Ο πρώτος αγώνας είναι πιο κοντά και αρχίζεις να νιώθεις κάποιο άγχος. Κάθεσαι κι αναρωτιέσαι «Τι συμβαίνει;», όμως το παράτησα ελαφρώς, εφόσον ήταν 3 μήνες στο ελάχιστο και 12 μήνες στο μέγιστο (η αποκατάσταση). Αυτό συνέβαινε διότι ο γιατρός είπε «χρειάζεται μία εγχείρηση και αν δεν πάει καλά, τότε χρειάζεται άλλη μία. Η κάθε μία εγχείρηση από αυτές θα «στοίχιζε» 3 μήνες (εκτός αγώνων). Η εμπειρία με το χέρι μου (παλαιότερος τραυματισμός) με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτόν τον τελευταίο τραυματισμό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Marc Marquez είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος αναβάτης, ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Αν δεν τον απασχολήσει κάποιο πρόβλημα, θα επιχειρήσει να κατακτήσει έναν ακόμα Παγκόσμιο Τίτλο το 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles