spot_img

Η ζωή του Russell ως οδηγός της Mercedes

Ο George Russell ισχυρίζεται πως με τη μεταγραφή του στην ομάδα της Mercedes το 2022 νοιώθει σαν να «επιστρέφει στο σπίτι του».

Από το 2017, η Mercedes υπέγραψε τον George Russell και τον είχε στο πρόγραμμα νέων οδηγών της. Ο νεαρός Βρετανός κέρδισε σε διαδοχικές σεζόν τα πρωταθλήματα GP3 και Formula 2, πριν κάνει τη μετάβαση στη Formula 1 το 2019. Παρά το γεγονός πως η Williams δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ο Russell κατάφερε να δείξει δείγματα του πλούσιου ταλέντου του. Αυτό οδήγησε τη Mercedes στην απόφαση να τον υπογράψει, ως αντικαταστάτη του Valtteri Bottas, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος του 2021.

Διαβάστε επίσης: 1993 Bravo S931 Judd – Hola España

Το 2022 θα είναι η πρώτη σεζόν του George Russell σε νέο περιβάλλον, αυτό της Mercedes. Ωστόσο, ο νεαρός Βρετανός ήδη νιώθει οικεία με τη νέα του ομάδα, καθώς πέρασε αρκετό χρόνο με μέλη της γερμανικής ομάδας πριν την άφιξή του:

Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να είσαι κι επίσημα οδηγός της Mercedes, αλλά και παράξενο ταυτόχρονα. Πέρασα τόσο πολύ χρόνο εκεί στη Formula 3 και τη Formula 2 ως junior (νεαρός) οδηγός. Κατά κάποιον τρόπο νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι κι έχω κοντά μου ανθρώπους που γνωρίζω για πολύ καιρό. Έχω ενημερωθεί κατάλληλα εκ νέου για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα, το οποίο κι έχω απολαύσει ιδιαίτερα. Από τη στιγμή που πέρασα τόσο πολύ χρόνο με την ομάδα σαν junior οδηγός πριν πάω στη Williams στην είσοδό μου στη Formula 1, νιώθω ήδη σαν να ξέρω τον καθένα. Κατευθείαν ασχοληθήκαμε με σημαντικές λεπτομέρειες για να κατανοήσουμε το μονοθέσιο, τις προκλήσεις που θα έχει και να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας. Μετά τον επίλογο της περασμένης σεζόν, υπάρχει τόσο μεγάλο κίνητρο και θέληση απ’ όλο το εργοστάσιο για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Αυτό που βλέπω είναι πολύ θετικό.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν τα δεδομένα στη Formula 1, με τους οδηγούς να ξοδεύουν ήδη αρκετές ώρες στον προσομοιωτή. Ο Russell έχει ήδη μία πρώτη αίσθηση του νέου μονοθεσίου, της W13 από τις δοκιμές της Βαρκελώνης, ενώ αναφέρθηκε στην αίσθηση που έχει:

Οι πρώτες εντυπώσεις από την W13 είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Είναι ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο από την προηγούμενη περίοδο. Ο τρόπος με τον οποίο η κάθετη δύναμη παράγεται είναι εντελώς διαφορετικός. Ακόμα μαθαίνουμε όσο συνεχίζουμε τη δουλειά μας, υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος βελτιώσεων για να κάνουμε ώστε να έχουμε τέλεια επίπεδα απόδοσης και να κάνουμε το μονοθέσιο όσο γίνεται πιο ωραίο στην οδήγηση. Βλέπω πάρα πολλά άτομα στην ίδια δύσκολη κατάσταση, απλά μαθαίνουμε τόσα πολλά κάθε ημέρα, είτε από την αεροδυναμική σήραγγα είτε τον προσομοιωτή. Πρόκειται να έχουμε μία σεζόν εξέλιξης. Ο καθένας από εμάς θέλει να πάει στον πρώτο αγώνα και να έχει ίσως το γρηγορότερο μονοθέσιο. Όμως αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι περιορισμοί και πώς θα βελτιωθούμε από αυτούς, ώστε να μπορέσουμε να «χτίσουμε» τα καλύτερα θεμέλια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο George Russell έχει αποδείξει με τη Williams πως μπορεί να καταφέρει αρκετά πράγματα στη Formula 1. Στη Mercedes του δίνεται η ευκαιρία ν’ αποδείξει την αξία του, αν και η συνύπαρξη με τον Lewis Hamilton μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. 

Αξιολογούμε τις πίστες της Formula 1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles