spot_img

Η απάντηση της FiA στην ανακοίνωση των επτά ομάδων

Η FiA προχώρησε σε μια δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με την έρευνα για τη κινητήρια μονάδα της Ferrari, απαντώντας στην χθεσινή ανακοίνωση των επτά ομάδων.

Θέλοντας να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση, η FiA εξηγεί επιπλέον τη θέση της για τη μυστική συμφωνία που έκανε με τη Ferrari έπειτα από έρευνα στην κινητήρια μονάδα της του 2019. Η Scuderia τη περασμένη σεζόν είχε σε όλες τις πίστες τη καλύτερη τελική στις ευθείες, με τις αντίπαλες ομάδες να πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, σκεπτόμενες πως έχει ξεπεράσει τις γκρίζες ζώνες. Έπειτα από αρχικές ερωτήσεις των ομάδων στο GP των ΗΠΑ, η FiΑ εξέδωσε ορισμένες ντιρεκτίβες όσον αναφορά τις κινητήριες μονάδες και ξεκίνησε έρευνα για τη κινητήρια μονάδα της Ferrari.

Τώρα, στην δεύτερη ανακοίνωση της, η FiA εξηγεί πως στην έρευνά της υπήρξαν «υποψίες» πως η κινητήρια μονάδα δεν ήταν στα πλαίσια των κανονισμών «συνεχώς». Από τη μεριά της η Ferrari αντέδρασε και αρνήθηκε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Έπειτα η FiA αναφέρει πως δεν έμεινε ευχαριστημένη από τις εξηγήσεις που έδωσε η Ferrari, όμως οποιαδήποτε επιπλέον έρευνα δεν θα έφερνε κάποια αποτελέσματα, λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος και απόδειξη οποιασδήποτε παρανομίας και αποφάσισε πως η υπόθεση έπρεπε να ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, όσον αναφορά την ανακοίνωση των 7 ομάδων ώστε η συμφωνία μεταξύ της Ferrari και της FiA να γίνει δημόσια, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επικαλείται τους Δικαστικούς και Πειθαρχικούς κανόνες της και συγκεκριμένα το Άρθρο 4.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της FiA εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles