spot_img

Η απίθανη οδήγηση του Fabio Quartararo

Ο Andrea Dovizioso επαίνεσε την οδήγηση του Fabio Quartararo στο πρωτάθλημα του MotoGP το 2021, το οποίο και κατέκτησε ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha στο GP Εμίλια-Ρομάνια.

Ο Fabio Quartararo οδήγησε εκπληκτικά το 2021 στο πρωτάθλημα του MotoGP, όπου κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής δύο αγώνες πριν τη λήξη της σεζόν όταν εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Francesco Bagnaia στο GP Εμίλια-Ρομάνια. Ένας από τους ανθρώπους που έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον αναβάτη της Yamaha ήταν ο Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός συμμετείχε μόνο σε 3 αγώνες τη φετινή σεζόν, ενώ έχει αντιμετωπίσει τον Quartararo σε αντίπαλα “στρατόπεδα” το 2019 και το 2020, όταν ο ίδιος έτρεχε με την ομάδα της Ducati.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πιο συγκεκριμένα, ο Dovizioso περιέγραψε τα συναισθήματά του για τη χρονιά του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2021.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος για τον Fabio και πιστεύω πως το άξιζε. Όμως, εκτός από αυτό, νομίζω πως φέτος έκανε κάτι τρελό. Επομένως, όπως πάντα, όταν βλέπεις από απόσταση τα πράγματα δεν διακρίνεις τ’ αρνητικά στοιχεία μίας μοτοσυκλέτας. Και το λέω αυτό με την εμπειρία που έχω. Είναι τόσο καλός στο ν’ αξιοποιεί τα καλά στοιχεία της μοτοσυκλέτας του, όμως είναι εξίσου καλός και στο ν’ αποκρύπτει τα αρνητικά της στοιχεία. Το γεγονός πως ήταν τόσο σταθερός όσο υπήρξε ο ίδιος τη φετινή σεζόν, σε κάθε αγώνα, είναι κάτι τρελό, αλλά και ξεχωριστό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο Dovizioso μίλησε πιο συγκεκριμένα για τις ικανότητες του Quartararo:

Νομίζω πως σε αυτή την πίστα (Misano, GP Εμίλια-Ρομάνια), όπου πρέπει να επιταχύνεις από λίγα χιλιόμετρα, αν δεν οδηγήσεις τόσο ξεχωριστά όσο ο Fabio δυσκολεύεσαι πάρα πολύ. Φρενάρει πολύ αργά, κάτι το οποίο δεν είναι γενικά δύσκολο. Το δύσκολο είναι να φρενάρεις αργά και να στρίψεις με τον τρόπο που το κάνει αυτός. Και ο ίδιος το κάνει μ’ ευκολία, θέλω να πω, αν τον παρατηρήσεις στις ελεύθερες δοκιμές, κάνει 5-6 γύρους χωρίς ιδιαίτερα λάθη. Είναι ικανός να οδηγάει παντού με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει να κάνει με το αν έχει πρόσφυση η πίστα, είναι γρήγορος. Έχει την ίδια ταχύτητα σε κάθε συνθήκη, οποιαδήποτε θερμοκρασία, οποιαδήποτε πίστα, οδηγάει με τον ίδιο τρόπο. Αυτό τον βοήθησε, επίσης, να βελτιώνεται διαρκώς στις ελεύθερες δοκιμές και να είναι σε θέση να ξεκινάει, πάνω-κάτω, πάντα από τις 2 πρώτες σειρές (πρώτη 6αδα) και να έχει διάρκεια στην απόδοσή του σε κάθε περίπτωση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η εκπληκτική σταθερότητα του Quartararo αναδεικνύεται και μέσα από τους αριθμούς των team-mate του. Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha είχε στο πλάι του Γάλλου αναβάτη τον Maverick Vinales έως το GP Στυρίας. Αν εξαιρέσουμε εκείνο τον αγώνα και το φιάσκο με τον πρώην, πλέον, αναβάτη της Yamaha, στους υπόλοιπους 9 αγώνες ο Quartararo είχε συγκεντρώσει 156 πόντους, με 4 νίκες και άλλα 2 βάθρα. Ταυτόχρονα, ο Vinales είχε συγκομιδή μόλις 95 πόντων, έχοντας 1 νίκη κι ένα ακόμα βάθρο. Στους 3 τελευταίους αγώνες, ο Quartararo είχε team-mate τον Franco Morbidelli και το αντίστοιχο σκορ ήταν 52-2 υπέρ του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles