spot_img

Η βελτίωση της Ferrari είναι πλέον ορατή

Ο Charles Leclerc τονίζει πως η δυναμική παρουσία της Ferrari στο GP ΗΠΑ αποδεικνύει ότι πλέον η ομάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με την απόδοση του μονοθεσίου της.

Στον τελευταίο αγώνα της Formula 1, το GP ΗΠΑ, η Ferrari πέτυχε καλύτερο αποτέλεσμα από τη McLaren και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στον οποίο και οι δύο οδηγοί της ιταλικής ομάδας χρησιμοποίησαν τη νέα μονάδα ισχύος χωρίς να έχουν ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης. Τόσο ο Charles Leclerc, όσο και ο Carlos Sainz, τερμάτισαν στις κατατακτήριες δοκιμές πάνω και από τις δύο McLaren.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στον αγώνα ο Μονεγάσκος είχε διάφορα 30 δευτερολέπτων από τους ανταγωνιστές του, ενώ και ο Carlos Sainz είχε καλύτερο ρυθμό από τις McLaren, αν και δεν κατάφερε να περάσει τον Daniel Ricciardo. Ο Charles Leclerc έκανε τον απολογισμό της εμφάνισης της Ferrari στο GP ΗΠΑ.

Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλός, κάθε γύρος ήταν σαν να έτρεχα στις κατατακτήριες δοκιμές. Ειλικρινά μπορούσα να πιέσω στο μέγιστο. Επομένως, ήταν μία πολύ καλή μέρα και η γενικότερη αίσθηση ήταν άκρως θετική. Αυτό δείχνει, επίσης, ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ότι ως ομάδα κάνουμε βελτιώσεις από αγώνα σε αγώνα και είναι τέλειο όταν το βλέπουμε να πετυχαίνει. Ήταν ένας απόλυτα ελεγχόμενος αγώνας. Σε κάθε γύρο προσπαθούσα να πάρω το μέγιστο από κάθε σημείο της πίστας. Βασικά είχαμε μεγάλη σταθερότητα, δεν δεχτήκαμε απειλή από κανέναν. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν πιθανότατα το πιο απαιτητικό από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ήταν ένας πολύ δύσκολος σωματικά αγώνας. Η ζέστη ήταν αρκετά έντονη και οι αναπηδήσεις, ειδικά, έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας όσο περνούσαν οι γύροι. Επομένως, σωματικά ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Ο Leclerc στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα μείωσε αρκετά την απόσταση του από τον Sergio Perez. Πιο συγκεκριμένα την κατέβασε μέχρι τα 6 δευτερόλεπτα, πριν παρατήσει την προσπάθεια λόγω της λήξης του αγώνα. Ο Μονεγάσκος πίστευε σ’ ένα σημείο του αγώνα πως ήταν πιθανόν να τερματίσει στην 3η θέση.

Μπορούσα επίσης να δω ότι ο Checo (Perez) κάποια στιγμή ήταν περίπου 8 δευτερόλεπτα μπροστά μου και μείωνα τη διαφορά. Επομένως, για μία στιγμή σκέφτηκα ότι το βάθρο είναι πιθανό, έτσι έδωσα τα πάντα. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν το πιο δύσκολο, όμως δεν αντιμετώπισα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Formula 3000: Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Η βελτίωση της Ferrari στους δύο τελευταίους αγώνες είναι αρκετά εμφανής, από τη στιγμή που έχουν και οι δύο οδηγοί της το νέο κινητήρα. Παρόλο που η McLaren έχει οριακά το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η ιταλική ομάδα ίσως είναι αυτή το φαβορί για την 3η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλήμα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles