spot_img

Η Aston Martin δεν κατηγορεί τον Vettel για την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία

Παρά τα λάθη και τις εξόδους, η Aston Martin δεν αποδίδει ευθύνες στον Sebastian Vettel για την κάκιστη επίδοσή του στην Αυστραλία.

Έχοντας χάσει τους δύο πρώτους αγώνες του 2022 λόγω Covid-19, ο Sebastian Vettel έκανε το ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν στο GP Αυστραλίας. Το τριήμερο στο Albert Park όμως αποτελεί ένα από αυτά που θέλει να ξεχάσει γρήγορα ο τέσσερις-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο Γερμανός εκκινούσε τον αγώνα από τη 17η θέση και η προσπάθειά του ολοκληρώθηκε πρόωρα, μετά από επαφή με τον τοίχο στον 23ο γύρο.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, έσπευσε να υπερασπιστεί τον οδηγό του, λέγοντας πως η ομάδα παίρνει την ευθύνη για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του Vettel στην Αυστραλία:

Είμαι χαρούμενος που ο Seb (Vettel) είναι υγιής, πρώτα απ’ όλα, μετά από αυτά τα γεγονότα. Νομίζω όμως πως όταν κάποιος σαν και αυτόν, ένας τέσσερις-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχει αυτά τα προβλήματα όλο το τριήμερο, δεν οφείλεται στη μη αποδοτική οδήγηση καθώς έχει οδηγήσει επαρκώς στο παρελθόν. Αυτό είναι κάτι που όντως πρέπει να διερευνήσουμε, δηλαδή τι μονοθέσιο του παρέχουμε, ποιες είναι οι αντιδράσεις του από αυτό. Θα συμφωνήσετε μαζί μου πως το γεγονός πως ήταν εκτός ρυθμού αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι κάτι φυσιολογικό.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Συνεχίζοντας, ο Krack προσπάθησε να εξηγήσει περισσότερο την εμφάνιση του Vettel στο Albert Park:

Δεν νομίζω πως έχει σχέση με την απουσία του από τους δύο τελευταίους αγώνες. Θέλω να πω, έχει κερδίσει πολλές φορές στη Μελβούρνη, γνωρίζει τις δυνατότητές του σε αυτήν την πίστα. Έχει κάνει κάποιες δοκιμές με το μονοθέσιο. Συμπερασματικά, νομίζω πως είναι εύκολο να πούμε «εντάξει, δεν ήταν παρών στους προηγούμενους δύο αγώνες». Με έναν οδηγό αυτής της κλάσης, πρέπει όντως να ελέγξουμε τι εργαλείο του παρέχουμε.

Photo: Aston Martin

Μεταξύ άλλων, ο Mike Krack αναρωτήθηκε αν ακολούθησε λανθασμένη φιλοσοφία η Aston Martin με το σχεδιασμό της AMR22:

Νομίζω πως υπήρξε μία απόφαση για το concept σε συγκεκριμένο σημείο, στον τρόπο που πρέπει να κατασκευαστεί το μονοθέσιο. Έπειτα, βλέπετε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε με τις αναπηδήσεις ή ταλαντώσεις, όπως οι άλλες ομάδες. Αυτό είναι κάτι που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Σημειώνουμε πρόοδο, όμως για να την εκμεταλλευτούμε, συναντάμε μπροστά μας το εμπόδιο των αναπηδήσεων (porpoising). Αυτό δεν μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε την πρόοδο που έχουν κάνει οι μηχανικοί μας.

Μετά από τρεις αγώνες το 2022, η Aston Martin είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμολογηθεί μέχρι τώρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles