spot_img

Προβληματισμός για τα ζητήματα αξιοπιστίας της Red Bull

Η Red Bull Racing βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να μονομαχεί για την κορυφή του midfield στο Πρωτάθλημα του 2022, εάν δεν επιλύσει εγκαίρως τα ζητήματα αξιοπιστίας της.

Το 2022 ξεκίνησε με προσδοκίες για τη Red Bull Racing πως μπορεί να διεκδικήσει κάποιο Πρωτάθλημα, με τον Max Verstappen να φανερώνει δείγματα της ταχύτητας της RB18 από τις δοκιμές του Μπαχρέιν. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί ιδανικά για την αυστριακή ομάδα, καθώς οι τρεις εγκαταλείψεις μονοθεσίων της σε ισάριθμους αγώνες τής έχουν στοιχίσει αρκετούς πόντους. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της χρονιάς και έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως προτιμά να επιδιορθώσει ένα γρήγορο μονοθέσιο, παρά να προσπαθήσει να κάνει ταχύτερο ένα πιο αργό μονοθέσιο.

Η αυστριακή ομάδα είχε και στο παρελθόν μεγάλα προβλήματα αξιοπιστίας, όπως για παράδειγμα τις σεζόν 2017 και 2018. Παρέμεινε όμως ψηλά στην κατάταξη, στην τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ενόψει του 2022 όμως, ίσως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν περισσότερες από δύο ή τρεις ομάδες, κάτι που σημαίνει πως οι εγκαταλείψεις για οποιαδήποτε ομάδα θα κοστίζουν περισσότερο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Στους πρώτους τρεις αγώνες, η διεκδίκηση της νίκης περιορίζεται σε δύο μονοθέσια: Ferrari και Red Bull Racing. Μετά και το GP Αυστραλίας, προκύπτουν και άλλες ομάδες που φαίνονται ικανές να πρωταγωνιστήσουν μελλοντικά στη χρονιά. Η Mercedes μπορεί σε καθαρή δύναμη να μην είναι κοντά στα δύο ταχύτερα μονοθέσια, όμως έχει αξιοπιστία, σταθερά καλά αποτελέσματα καθώς και ένα ικανότατο δίδυμο οδηγών. Βελτιωμένη ήταν και η εικόνα της McLaren, η οποία συγκέντρωσε πολύτιμους πόντους στο Albert Park με μία εμφάνιση εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν στο GP Μπαχρέιν. Ακόμα και στην περίπτωση της Alpine, η γαλλική ομάδα δεν μετουσίωσε την απόδοσή της στο GP Αυστραλίας σε καλό αποτέλεσμα, όμως ο Fernando Alonso φαινόταν να έχει την ταχύτητα να βρεθεί ακόμα και στις τρεις πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η σεζόν του 2022 έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ο Christian Horner δεν ανησυχεί ιδιαίτερα προς το παρόν. Γνωρίζει πως, πάνω απ’ όλα, η RB18 είναι ένα γρήγορο μονοθέσιο, ικανό να διεκδικεί pole positions και νίκες. Αν δεν περιοριστούν όμως οι εγκαταλείψεις, υπάρχει πιθανότητα να πέσει περισσότερο στην κατάταξη και να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο “best of the rest”(κορυφή του midfield).

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles