spot_img

Η Audi βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην F1

Η Audi σκοπεύει να επιβεβαιώσει στους επόμενους μήνες τα σχέδιά της για είσοδο στη F1, κάνοντας σχετική ενημέρωση στην FIA.

Η είσοδος της Audi στη Formula 1 αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα. Ο Πρόεδρος της Audi, Markus Duesmann, αλλά και το μέλος του Συμβουλίου στον τομέα της Τεχνικής Ανάπτυξης, Oliver Hoffmann, επισημαίνουν πως η πλευρά τους είναι ικανοποιημένη με την πρόοδο που κάνει η FIA, αναφορικά με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς για το 2026 και την αλλαγή στις μονάδες ισχύος.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Η Formula 1 είναι γνωστό πως αναζητεί την είσοδο νέων κατασκευαστών κινητήρων, καθώς μετά την αποχώρηση της Honda (σε επίσημο ύφος) έχουν μείνει μόνο οι Mercedes, Ferrari και Renault. Η Red Bull πλέον θα εξελίσσει μόνη της τους κινητήρες της Honda, έχοντας κατασκευαστεί ειδικό τμήμα στις εγκαταστάσεις της στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και καιρό είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Volkswagen Group (Audi, Porsche) για είσοδο στη Formula 1 και φαίνεται πως η Audi είναι πιο κοντά στο ν’ ανακοινώσει τις προθέσεις της.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Την περασμένη Τρίτη, οι Duesmann και Hoffmann έστειλαν γράμμα στον Πρόεδρο της Formula 1, Stefano Domenicali, καθώς και τον (τότε) Πρόεδρο της FIA, Jean Todt. Πιο συγκεκριμένα, τους εξέφρασαν την άποψη πως οι νέοι κανονισμοί αποτελούν ένα δίκαιο συμβιβασμό ανάμεσα στους υπάρχοντες κατασκευαστές και σε πιθανούς νέους ανταγωνιστές για τη Formula 1. Επίσης, αποτελούν κι ένα βήμα προς τους στόχους που έχουν θέσει για το άθλημα γενικότερα, αναφορικά με τις νέες μονάδες ισχύος.

Στην πρόσφατη συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, επιβεβαιώθηκαν οι λεπτομέρειες για τις μονάδες ισχύος που θα εμφανιστούν το 2026. Οι V6 κινητήρες 1,6 λίτρων παραμένουν, το MGU-H (παραγωγή ενέργειας μέσω θερμότητας) καταργείται και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται. Ταυτόχρονα, τίθεται και όριο κόστους στις μονάδες ισχύος.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz. Πατήστε εδώ για το link.

Από τη μεριά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Audi αναμένεται ν’ αποφασίσει αν και πότε θα καταθέσει επίσημα την αίτηση για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της F1. Η ενδεχόμενη είσοδος του Volkswagen Group στο άθλημα εκτιμάται πως θα προκαλέσει ανακατατάξεις στη δυναμική των ομάδων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles