spot_img

Οι πιο «ατζαμήδες» οδηγοί του 2021

Ποιοι οδηγοί της Formula 1 κόστισαν τα περισσότερα χρήματα για επισκευές στις ομάδες κατά την αγωνιστική σεζόν του 2021;

Πολύ πριν το ξεκίνημα της σεζόν και ήδη από τις χειμερινές δοκιμές, η Ομοσπονδία της Formula 1 πήρε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ελαττώσει όσο το δυνατό περισσότερο τα κόστη των ομάδων του grid εν μέσω της πανδημίας της Covid-19. Είδαμε σημαντικές αλλαγές στους Τεχνικούς Κανονισμούς των μονοθεσίων, καθώς και αυστηρές ποινές για τους οδηγούς που χρησιμοποιούσαν μέσα στην σεζόν περισσότερα εξαρτήματα ή μονάδες ισχύος από το επιτρεπόμενο όριο. Τέλος, τέθηκε σε εφαρμογή το “cost cap” με το συνολικό budget των ομάδων να πέφτει από τα $175m στα $145m. 

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Οι αλλαγές αυτές όμως δεν μπόρεσαν φυσικά να αποτρέψουν συγκρούσεις και ατυχήματα εντός πίστας. Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, ο απολογισμός έδειξε πως συνολικά δαπανήθηκαν πάνω από $45m ανάμεσα στους 20 οδηγούς των ομάδων.   

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένας από τους δυο rookies της Haas, Mick Schumacher. Ο Πρωταθλητής της Formula 2 για το 2020 αν και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, σε γενικές γραμμές προσαρμόστηκε ικανοποιητικά στις απαιτήσεις και στα νέα δεδομένα. Δυο από τα πιο σφοδρά ατυχήματα του ήταν κατά την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας και στο GP Σαουδικής Αραβίας. Μέτρησε τρεις εγκαταλείψεις στην σεζόν, με το συνολικό κόστος επισκευών στο μονοθέσιο του να φτάνει σχεδόν τα $5m. Ο ομόσταυλός του, ο οποίος έκανε και αυτός το ντεμπούτο του στην F1 φέτος Nikita Mazepin, βρίσκεται στην θέση No. 8 με κόστος τα $2.8m.

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή “Slipstream” με το πολυαναμενόμενο F1 Quiz. Πατήστε εδώ για το link

Ο δεύτερος πιο δαπανηρός οδηγός για το 2021 ήταν ο Charles Leclerc που κόστισε στην Ferrari πάνω από $4.5m. Ο Μονεγάσκος στον αγώνα της πατρίδας του, GP Μονακό, έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση στις κατατακτήριες κατοχυρώνοντας την πρώτη του pole στην σεζόν. Επιστρέφοντας το μονοθέσιο στα pits συγκρούστηκε με την μπαριέρα, με αποτέλεσμα να μην εκκινήσει καν στον αγώνα της Κυριακής. 

Από τις μεγάλες δαπάνες των ομάδων φυσικά δεν έλειψαν και οι δυο βασικοί διεκδικητές του Πρωταθλήματος. Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappen, κόστισε συνολικά $4.4m στην ομάδα της Red Bull, ενώ ο team-mate Sergio Perez μόλις $1m. Αντίθετα, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, βρίσκεται στην θέση No. 13 της λίστας με μόλις $1.4m.         

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τέλος, το οδηγικό δίδυμο της Alpine, Fernando Alonso και Esteban Ocon, κατέγραψαν τα χαμηλότερα έξοδα για το 2021. Συνολικά και οι δυο οδηγοί κόστισαν στην ομάδα λιγότερο από $1m. Ο Ocon στο GP Ουγγαρίας πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του, ενώ στο βάθρο βρέθηκε φέτος και ο Alonso στο GP Κατάρ.    

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles