spot_img

Η χαμηλή δυναμικότητα στρέφει τη Ferrari προς το 2022

Η βασική επιδίωξη της Ferrari για την ανερχόμενη σεζόν είναι να εστιάσει στους κανονισμούς του 2022, καθώς βρίσκεται πλέον αρκετά μακριά από τους βασικούς αντιπάλους της.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, δήλωσε πως οι πιθανότητες να κλείσει η ψαλίδα από τις Red Bull και Mercedes δεν είναι ρεαλιστικές. Όπως γνωρίζουμε, το 2021 είναι μια χρονιά στην οποία η εξέλιξη μεσούσης της σεζόν κυμαίνεται σε πολύ περιορισμένα επίπεδα.

Πιστεύω πως το μονοθέσιό μας είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει ακριβής σύγκριση, διότι υπάρχουν φέτος αλλαγές στο πίσω μέρος, στο πάτωμα, που διαφοροποιούν τα δεδομένα μας. Αλλά, βλέποντας το μονοθέσιο πώς εξελίσσεται στην αεροδυναμική σήραγγα και στη δυναμομέτρηση, θεωρώ ότι έχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια. Χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές. Η διαφορά μας από τις καλύτερες ομάδες κυμάνθηκε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα σε έναν μόλις χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari έχει φέτος περισσότερο χρόνο εξέλιξης στην αεροδυναμική σήραγγα συγκριτικά με τους περισσότερους ανταγωνιστές, λόγω της χαμηλής θέσης που κατέλαβε στο περσινό Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο Binotto τόνισε πως οι επιπρόσθετες συνεδρίες εξέλιξης θα ευνοήσουν την Ferrari και θα αξιοποιηθούν κυρίως στο μονοθέσιο του 2022.

Ο σκοπός μας μέσα στο 2021 θα είναι να επικεντρωθούμε στο μονοθέσιο του 2022. Πάντα υπάρχει μια ισορροπία, και είναι μια απόφαση που θα πρέπει να παρθεί κάποια στιγμή, αλλά το 2022 είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πειραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να εξελίξουμε. Επομένως, ο περισσότερος κόπος μας θα εστιάσει εκεί.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με ανάλυση όλων των τελευταίων παρουσιάσεων της F1.

Οι ομάδες του πρωταθλήματος θα έχουν μόλις τρεις μέρες δοκιμών στη διάθεσή τους πριν ξεκινήσει η σεζόν. Ο Binotto δήλωσε ανυπόμονος να επιβεβαιωθούν, στην πίστα πλέον, οι ισχυρισμοί της ομάδας περί συνολικής βελτίωσης του νέου μονοθεσίου.

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα αντιδρά το μονοθέσιο στην αρχή της σεζόν, ώστε να έχουμε μια γενική εικόνα για το τι να προσδοκούμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Σίγουρα ξέρουμε πόση πρόοδος έχει σημειωθεί στην αεροδυναμική σήραγγα και τον κινητήρα. Εκτός αυτού όμως, θα πρέπει να δούμε αν η απόδοση στην πίστα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μπορεί η Ferrari φέτος να βρει τα πατήματά της, ώστε να έχει ελπίδες για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στην F1;

Δείτε το GP Βραζιλίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles