spot_img

Σαν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1939 γεννήθηκε ο Peter Revson. Ο Αμερικανός αποδείχθηκε εξαιρετικά αξιόπιστος και επιτυχημένος σε πολλές μορφές αγώνων. Παρόλο που συμμετείχε σε κάποια σποραδικά Grand Prix το 1964, χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια ακόμη ώστε να αναδειχθεί στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε έναν τίτλο στο πρωτάθλημα Can-Am και έκανε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Indianapolis 500 με την McLaren, κερδίζοντας έτσι μια θέση βασικού οδηγού στην αντίστοιχη ομάδα της F1 για το 1972. Μέσα σε δύο σεζόν σημείωσε 8 παρουσίες στο βάθρο και κατέκτησε δύο νίκες, στα GP Μεγάλης Βρετανίας και Καναδά του 1973. Ο Revson μεταφέρθηκε στη Shadow για το 1974, αλλά δυστυχώς σκοτώθηκε τον Μάρτιο σε ένα ιδιωτικό τεστ στην πίστα του Kyalami, ενόψει του GP Νότιας Αφρικής.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε ο Fulvio Bacchelli. Ο Ιταλός ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στους αγώνες rally το 1971 και μέσα σε δύο χρόνια αναρριχήθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC). Εκπροσώπησε κυρίως την ομάδα της Fiat σε σποραδικά events της διοργάνωσης και, μάλιστα, το 1977 σημείωσε τη μοναδική νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας το Rally Νέας Ζηλανδίας. Στο τέλος της χρονιάς, o Bacchelli μεταφέρθηκε στη Lancia και συμμετείχε σε μόλις τρία events, οδηγώντας τα θρυλικά μοντέλα Stratos και 037. Εξαιτίας της σταδιακής συγχώνευσης των αγωνιστικών τμημάτων της Fiat και της Lancia, δεν μπόρεσε να οδηγήσει ξανά εργοστασιακά αυτοκίνητα και αποσύρθηκε στο τέλος του 1982.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 1965 γεννήθηκε ο Pedro Chaves. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε την καριέρα του στη Μεγάλη Βρετανία και, μάλιστα, το 1990 στέφθηκε πρωταθλητής στη Βρετανική Formula 3000. Έτσι, βρήκε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην F1 για τη σεζόν του 1991. Ωστόσο, η ομάδα που του προσέφερε συμβόλαιο ήταν η παραπαίουσα Coloni, της οποίας το μονοθέσιο ήταν τόσο κακό που δεν του προσέφερε καμία ευκαιρία να προκριθεί. Μετά από 13 ανεπιτυχείς απόπειρες, ο Chaves παραιτήθηκε πριν ολοκληρωθεί η χρονιά και επέστρεψε για μερικούς ακόμη αγώνες στη Formula 3000. Επιδίωξε να υλοποιήσει μια συμφωνία με την March για μια θέση οδηγού το 1992, αλλά η χρηματοδότηση δεν ήταν έγκαιρη και το κάθισμα κατέληξε στον Karl Wendlinger. Ο Chaves περιπλανήθηκε σε μικρές κατηγορίες formula, αυτοκινήτων τουρισμού και rally στην Ευρώπη και Αμερική έως το 2006, καταγράφοντας και δύο παρουσίες στις 24 ώρες του Le Mans με ένα Saleen S7-R.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles