spot_img

Η έρημος έφερε ανατροπές και νικητή-έκπληξη

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίστηκε στην έρημο του Μπαχρέιν για την Κατηγορία Pro-Am, με τον νικητή να έρχεται από το πίσω μέρος του grid.

Το GP Μπαχρέιν αποδείχθηκε πέρα για πέρα συναρπαστικό. Η έρημος έβαλε πολύ δύσκολα στους οδηγούς, οι οποίοι έδωσαν μοναδικές μονομαχίες. Οι ανατροπές ήταν τεράστιες, με τον νικητή να μην παίρνει εν τέλει τους 25 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Ταύρος στην Ισπανία ο Χρυσαφόπουλος

Μεγάλος νικητής, μόλις στον δεύτερο αγώνα του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, ήταν ο Ανδρέας Καρίπης. Ο οδηγός της Alpha Tauri έκανε μια τρομερή προσπάθεια από την 17η θέση. Ξεκίνησε με την hard γόμα ελαστικών και είχε σταθερό ρυθμό. Κάνοντας έναν άπταιστο αγώνα, κατάφερε να κάνει κρίσιμα προσπεράσματα και εκμεταλλεύτηκε τις ποινές των αντιπάλων του και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Θάνος Χουσίδης. Ο οδηγός της Williams είχε έναν άκρως ανατρεπτικό αγώνα. Στην εκκίνηση έπεσε πίσω, όμως τα Safety Car και ο εξαιρετικός του ρυθμός τού έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όμως, η νίκη γλίστρησε μέσα από τα χέρια του με την ποινή 3s που δέχθηκε.

Το βάθρο έκλεισε ο Πάνος Καραφουλίδης με την McLaren. Ξεκίνησε και πάλι από την pole position, όμως βρέθηκε υπαίτιος σε επαφή με τον Λάζαρο Κιρίτση. Οι αγωνοδίκες τού έδωσαν ποινή 10s και, παρά την υπερπροσπάθειά του να ανοίξει στο τέλος τη διαφορά, έμεινε 3ος.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Γιώργος Σκοδριάνος. Ο οδηγός της Renault είχε επίσης έναν συναρπαστικό αγώνα και, παρά την ποινή 5s που δέχθηκε, πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Δημήτρης Σχορτσανίτης. Ο οδηγός της Racing Point ήταν στις πρώτες θέσεις αλλά μια επαφή 5 γύρους πριν το τέλος τον έστειλε για αναγκαστικό pit-stop. Όμως ανέκαμψε, εκμεταλλεύτηκε τις ποινές και πήρε ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τον εκπληκτικό αγώνα του GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am.

Στην 6η θέση είχαμε τον Στέφανο Βουγατζή. Ο οδηγός της Haas ήταν εντυπωσιακός, δίνοντας μάχες ρόδα με ρόδα. Όπως και οι υπόλοιποι οδηγοί, ο Βουγιατζής ανεβοκατέβαινε στην κατάταξη και κατέληξε σε μια πολύ δυνατή θέση. Ο Δημήτρης Ακρίβος έδωσε σκληρές μονομαχίες, έκανε ένα επιπλέον pit-stop αλλά κατάφερε να πάρει την 7η θέση σε έναν πολύ παράξενο αλλά συναρπαστικό αγώνα για τον ίδιο. Στην 8η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Τοϊγκούνης με την Alfa Romeo. O Έλληνας οδηγός είχε ποινή 5s και έχασε θέσεις, λόγω πολύ κλειστών διαφορών.

Στην 9η θέση βρέθηκε ο Γιώργος Δαχρετζής. Ο δεύτερος οδηγός με Alfa Romeo έδινε μάχη για τη νίκη όταν και είχε επαφή με τον Σχορτσανίτη. Οι ελπίδες του καταστράφηκαν, όμως δεν έχασε πολύ έδαφος στο Πρωτάθλημα. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Σπύρος Σεβαστός. Ο οδηγός της Red Bull τερμάτισε στην 3η θέση, όμως δέχθηκε ποινή 20s για λανθασμένη επιλογή ελαστικών στην εκκίνηση. Ο Σεβαστός ήταν ένας εκ των τριών οδηγών που είχαν ανάλογη ποινή.

Εκτός 10άδας ακολούθησαν οι Χρήστος Παπαχρήστος, Κώστας Κατσικάς, Βενιαμίν Αϊβαζίδης, Λάζαρος Κιρίτσης, Άγγελος Παπαγεωργίου και Θοδωρής Θεοδώρου που έκανε τον ταχύτερο γύρο. Από τον αγώνα εγκατέλειψε ο Δημήτρης Καραντζιάς, έχοντας όμως εκπληκτικές κατατακτήριες και ο Αλέξανδρος Μεταξάκης που διεκδικούσε νίκη. Μαζί τους βγήκαν εκτός αγώνα ο Μαρίνος Κατσαμπούμης μετά από έξοδο και ο Ρένος Δημητρίου μετά από σύγκρουση στην εκκίνηση.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Ο αγώνας ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικός, έχοντας δύο Safety Car που άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Οι στρατηγικές άλλαζαν γύρο με το γύρο και τα προσπεράσματα ήταν ένα φαινόμενο σε κάθε γύρο.

Επόμενος αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα, το GP Ιαπωνίας για την Κατηγορία Pro την Κυριακή, 14 Μαρτίου. Η Κατηγορία Pro-Am επιστρέφει την επόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου με το GP Ισπανίας.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles