spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Ταύρος στην Ισπανία ο Χρυσαφόπουλος

Η κατηγορία Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 μας χάρισε έναν ακόμα δραματικό αγώνα και μια άψογη οδήγηση, αυτή τη φορά στο GP Ισπανίας.

Ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος ήταν εκπληκτικός για ακόμα μια φορά. Στον τρίτο αγώνα της Κατηγορίας Pro είδαμε τρομερές ανατροπές και έναν μονόλογο που δύσκολα βλέπουμε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ξεκινώντας από την 2η θέση, έστριψε στην Τ1 στην κορυφή. Εκμεταλλεύτηκε την διαδοχική έξοδο δύο αντιπάλων του και άνοιξε αμέσως τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Ο Glickenhaus στο automotonews: «Όλα πηγαίνουν εξαιρετικά»

Στην καλύτερή του εμφάνιση σε αγώνα του Automotonews.gr, πήρε τη δεύτερη σερί νίκη και αύξησε το προβάδισμα στη βαθμολογία. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Βασίλης Σωτηρίου. Ο οδηγός της Red Bull έκανε μια φοβερή εμφάνιση από την 10η θέση και πήρε ακόμα ένα βάθρο στη φετινή σεζόν. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Φιλιππής. Ο οδηγός της McLaren έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό του αγώνα. Πραγματοποίησε ορισμένα πολύ κρίσιμα προσπεράσματα και ανέβηκε για δεύτερη σερί φορά στο βάθρο.

Στην 4η θέση ακολούθησε ο Αλέξανδρος Καλαθαράς. O οδηγός της Alfa Romeo ήταν σταθερός και επανόρθωσε για το ολέθριο λάθος του Μπαχρέιν, παίρνοντας και πάλι βαθμούς. Πίσω του στην 5η θέση ολοκλήρωσε ο Γρηγόρης Μανιατόπουλος με την Williams. Ο Έλληνας οδηγός έσπασε την κατάρα και πήρε τους πρώτους του βαθμούς ξεκινώντας 14ος. Εάν δεν είχε και τη ποινή χρόνου, θα ολοκλήρωνε στο βάθρο.

Ο Δημήτρης Καραφουλίδης έκλεισε στην 6η θέση της κατάταξης. Ο οδηγός της Ferrari, παρότι δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων, κράτησε την θέση του. Ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα έκανε ο Γιώργος Μαχαίρας. Ο οδηγός της Mercedes ξεκινώντας 15ος έκανε ξανά μια πολύ καλή ανάκαμψη και μάζεψε 6 πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Στην 8η θέση έκλεισε ο Κώστας Μαυράδας. Ο οδηγός της Racing Point ήταν ιδιαίτερα άτυχος στον αγώνα της Ισπανίας. Λίγους γύρους πριν το τέλος μια ανεπαίσθητη επαφή στην στροφή 1, τον έριξε πίσω ενώ διεκδικούσε το βάθρο. Σε έναν ακόμα πολύ καλό αγώνα, ο Χρήστος Ντούσκος πήρε βαθμούς. Κερδίζοντας τρεις θέσεις από την εκκίνηση, έγινε μόλις ο τρίτος οδηγός που έχει βαθμολογηθεί σε όλους τους αγώνες. Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Θάνος Χουσίδης, που αντικατέστησε τον Δημήτρη Πονηρό στην Williams.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτός βαθμών έμεινε ο Στέφανος Ακαντζηλιώτης, ο οποίος έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και λίγο έλειψε να πάρει βαθμούς. Πίσω του ακολούθησε ο Βαλάντης Μάμαλης με την Alfa Romeo ο οποίος θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τελευταίο βαθμό εάν δεν είχε τη ποινή διέλευσης. O Γιώργος Ρούσσος ήταν στην 14η θέση, ενώ ο Ανδρέας Κόσκορης έμεινε 14ος. Ο οδηγός της Racing Point ήταν ιδιαίτερα άτυχος μετά από επαφή στον 4ο γύρο και έπεσε πίσω. Ο Σώζων Πατριώτης είχε επίσης έξοδο στο μέσον του αγώνα και δεν ανέκαμψε ποτέ, ενώ ο Ιωνάς Στούμπος όντας στους βαθμούς είχε σύγκρουση με τον τοίχο στους τελευταίους γύρους.

Κάκιστο αγώνα είχε ο Γιάννης Στεργίου, ο οποίος εγκατέλειψε θέλοντας να αφήσει την Ισπανία πίσω του. Ο Μάνος Ζερβουδάκης είχε επίσης έναν κακό αγώνα. Ο poleman του GP Ισπανίας έχασε αμέσως τη πρωτοπορία μετά από εξαιρετικές κατατακτήριες. Στον πρώτο γύρο είχε έξοδο και αργότερα εγκατέλειψε. Εγκατάλειψη στον πρώτο γύρο είχαν οι  Δημήτρης Σακκάς και Κώστας Αναστασάκης, οι οποίοι ήταν στις θέσεις 2 και 3 μετά την πρώτη στροφή.

Η δράση για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 21:00μμ με το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am.

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles