spot_img

Η Mercedes ανέλυσε τη στρατηγική του Hamilton στην Τουρκία

Η Mercedes ρίχνει φως στην υπόθεση σχετικά με την στρατηγική του Lewis Hamilton στο GP Τουρκίας και υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να είχε χάσει πολύ περισσότερους βαθμούς. 

Στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων από την περασμένη Κυριακή, έχει βρεθεί η απόφαση της Mercedes να καλέσει τον Hamilton στα pits για αλλαγή ελαστικών στο GP Τουρκίας. Παρ΄όλα αυτά η ομάδα έχει υποστηρίξει την απόφασή της, με βασικό επιχείρημα την απώλεια επιπλέον θέσεων και κατ’ επέκταση βαθμών. Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes, Andrew Shovlin, εξηγεί τη στρατηγική της ομάδας.

Το σενάριο να μείνουμε εκτός pits και να κρατήσει ο Lewis την 3η θέση ήταν παρατραβηγμένο. Τα ελαστικά είχαν δεχθεί πολύ μεγάλη φθορά. Κάναμε διάφορους υπολογισμούς με βάση την κατάσταση των ελαστικών του Ocon και θα ήταν αδύνατο για εμάς να τερματίσουμε με το ίδιο σετ. Κατά την διάρκεια του αγώνα όμως είναι αδύνατο να κάνουμε τέτοιου είδους υπολογισμούς και πρέπει να παίρνεις αποφάσεις γρήγορα. Υπήρχε μεγάλο ρίσκο ο Lewis να πέσει ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογούμενη δεκάδα.  

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με την απόφαση της ομάδας να μπει στα pits. Στον γύρο εξόδου μάλιστα δυσκολεύτηκε να φέρει τα ελαστικά στις κατάλληλες συνθήκες, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από τον προπορευόμενο του Charles Leclerc.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό 

Μέχρι και τον 51ο γύρο, ο Hamilton ενημέρωνε διαρκώς τους μηχανικούς πως η κατάσταση των ενδιάμεσων ελαστικών ήταν σε καλό επίπεδο και θα μπορούσε να παραμείνει στην πίστα. Ο Andrew Shovlin όμως εξηγεί περαιτέρω:

Τέτοιου είδους διλήμματα συναντάς συνέχεια στους αγώνες και, με βάση τα δεδομένα της στιγμής, πήραμε την πιο ασφαλή απόφαση. Έχουμε έναν από τους πιο έμπειρους οδηγούς στην πίστα και πάντα δίνουμε μεγάλη προσοχή στα όσα μας λέει στο team radio. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως είναι απλά αδύνατο να τα κάνεις όλα τέλεια. Δεν υπάρχουν προμελετημένα ρίσκα στο άθλημα αυτό.     

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η μάχη ανάμεσα στους δυο μεγάλους διεκδικητές του Πρωταθλήματος, Lewis Hamilton και Max Verstappen, αναμένεται συναρπαστική στο φινάλε της σεζόν.  

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles