spot_img

Η F1 δοκίμασε τα νέα αντιπυρικά γάντια

Τα πρώτα τεστ για τα νέα γάντια των οδηγών της F1 διεξήχθησαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο. Τα γάντια σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την προστασία τους από τη φωτιά, με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαίτερα θετικά.

Τα νέα γάντια άρχισαν να φτιάχνονται μετά το τρομακτικό ατύχημα του Romain Grosjean στο GP Μπαχρέιν το 2020. Ο Γάλλος οδηγός έχασε τον έλεγχο της Haas στην έξοδο της στροφής 3, το μονοθέσιό του κόπηκε στα 2 και το κομμάτι που βρισκόταν μέσα ο οδηγός σφηνώθηκε στις μπαριέρες και τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο Grosjean απεγκλωβίστηκε πολύ γρήγορα και κατάφερε να σωθεί, ωστόσο τα χέρια του είχαν εγκαύματα από τις φλόγες που προήλθαν από το ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τα γάντια φτιάχτηκαν για να παρέχουν έξτρα προστασία στους οδηγούς από τη φωτιά και δοκιμάστηκαν από 5 οδηγούς F1 στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο GP Τουρκίας. Οι οδηγοί ήταν οι Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo και George Russell. Ο Michael Masi μίλησε για τους νέους τομείς στην ασφάλεια των οδηγών που εξερευνά η Formula 1.

Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος του Romain (Grosjean), ξεκινήσαμε άμεσα να δουλεύουμε πάνω σε αυτόν τον τομέα. Αναγνωρίσαμε πολύ γρήγορα πως αυτό το κομμάτι μπορούσε να βελτιωθεί, με τη συνεργασία των κατασκευαστών. Η αρχική αντίδραση από τους οδηγούς ήταν πολύ καλή. Υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με κάποιες εταιρίες, όμως τίποτα το αξεπέραστο. Είμαστε, λοιπόν, πολύ ευγνώμονες στους οδηγούς και στις ομάδες που συμμετείχαν στη δοκιμασία των νέων γαντιών. Αυτό δείχνει πως προσπαθούμε να αυξήσουμε τα υπάρχοντα επίπεδα ασφάλειας όσο περισσότερο γίνεται.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα νέα γάντια έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τη μεταφορά θερμότητας στο δέρμα του οδηγού όταν αυτός εκτίθεται άμεσα σε μεγάλες ποσότητες αυτής. Συγκριτικά με την τωρινή σχεδίαση, το νέο design αναμένεται να δίνει επιπλέον 1,5s προστασίας στους οδηγούς. Παράλληλα με την ενισχυμένη προστασία, όμως, χρειάζεται να διατηρηθεί η επιδεξιότητα που απαιτείται για να πατάνε οι οδηγοί τα πολλά κουμπιά και διακόπτες που έχουν τα τιμόνια των μονοθεσίων της Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles