spot_img

Ο Masi απαντά στον Alonso για τα επικριτικά σχόλια

Ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Michael Masi, δεν πήρε στα σοβαρά την κριτική που άσκησε ο Fernando Alonso για τους αγωνοδίκες του αθλήματος, λέγοντας πως “οι κανόνες εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους”.

Ο Fernando Alonso ήταν δυσαρεστημένος με τις, κατά τον ίδιο, λανθασμένες αποφάσεις των αγωνοδικών σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικότερα αυτές που έχουν να κάνουν μ’ έναν οδηγό όταν βγαίνει εκτός πίστας και κερδίζει πλεονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα, ήταν εκνευρισμένος στο GP Αυστρίας, όταν στην εκκίνηση ο Daniel Ricciardo τον προσπέρασε βγαίνοντας εκτός πίστας. Μετά το GP Ρωσίας, επίσης, ο Ισπανός ήταν μπερδεμένος με την επίπληξη που επιβλήθηκε στον Lando Norris όταν πάτησε τη γραμμή του pitlane στην τελευταία του αλλαγή ελαστικών στον 50ό γύρο, περιμένοντας προφανώς κάποια ποινή.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Alonso, μετά τον αγώνα στο Sochi (GP Ρωσίας), είπε πως “υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για διαφορετικούς ανθρώπους, ή μάλλον, διαφορετικές συζητήσεις για κάθε οδηγό” αναφερόμενος στις διάφορες παραβιάσεις των κανονισμών στο πρωτάθλημα του 2021. Ο Michael Masi, ακούγοντας την τοποθέτηση του οδηγού της Alpine, είπε πως ο Ισπανός οδηγός έχει το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη, όμως διέψευσε την πιθανότητα μεροληψίας από πλευράς των αγωνοδικών.

Δε θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάθε οδηγός δικαιούται να έχει οποιαδήποτε οπτική και να κάνει ό,τι σχόλια θέλει, είτε ανεπίσημα είτε στα ΜΜΕ, αυτό είναι πολύ λογικό. Οι κανονισμοί εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους τους οδηγούς. Κοιτάμε το κάθε συμβάν, το εξετάζουμε και βλέπουμε τι συμβαίνει.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας

Ο Masi ρωτήθηκε από το motorsport.com εάν τα σχόλια του Alonso άσκησαν κάποιου είδους πίεση στους αγωνοδίκες. Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Όχι, καθόλου, είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο από αγωνοδίκες μέσα στη σεζόν. Και μπορώ να επιβεβαιώσω πως, όχι, δεν υπάρχει οποιαδήποτε παραπάνω πίεση, όπως και να έχει, σε αυτούς.

Συνεχίζοντας, ο Masi ρωτήθηκε εάν είναι σίγουρος για την ισχύ του τωρινού συστήματος με το οποίο επιλέγονται κάθε φορά οι αγωνοδίκες.

Απόλυτα, όπως έχω ξαναπεί, οι αγωνοδίκες είναι ανεξάρτητοι κριτές για την εξέταση οποιουδήποτε περιστατικού και γι’ αυτό είναι αμερόληπτοι όταν αξιολογούν τα γεγονότα. Όντως εξετάζουν τα πάντα, σε κάθε συμβάν. Ναι, μπορούμε ας πούμε, να συγκρίνουμε κάπως διαφορετικούς τύπους από συμβάντα. Αυτοί, όμως, καλούνται να αξιολογήσουν όλες τις περιπτώσεις έχοντας διαθέσιμα όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν και στο τέλος να πάρουν την απόφαση που πρέπει. Οποιαδήποτε ομάδα δικαιούται να μιλάει περί σταθερότητας, όμως έχουμε ένα γενικό σύνολο παραμέτρων και οποιοσδήποτε από τους κριτές τις γνωρίζει πολύ καλά. Εάν υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά, τα συζητάμε ανοιχτά. Και αν χρειαστεί να διορθώσουμε κάτι, θα το κάνουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Michael Masi δέχεται την οποιαδήποτε κριτική μπορεί να υπάρχει για τις αποφάσεις των αγωνοδικών. Ταυτόχρονα, όμως, εμφανίζεται σίγουρος για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν οι αγωνοδίκες σε κάθε περίπτωση.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles