spot_img

Η F1 πρέπει να βασίζεται περισσότερο στους οδηγούς της το 2022

Περισσότερη δύναμη στα χέρια των οδηγών ελπίζει να φέρουν οι νέοι κανονισμοί της F1 από το 2022 ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz.

Πολλές αλλαγές αναμένουμε το 2022 από την ομοσπονδία της F1 στην προσπάθεια να γεφυρωθεί το κενό ανάμεσα στην απόδοση των ομάδων του grid. Πέραν των μεταρρυθμίσεων στις οικονομικές συμφωνίες ενδέχεται να υπάρξουν και αλλαγές που θα δίνουν στους οδηγούς την δυνατότητα να έχουν περισσότερη επιρροή στα μονοθέσια τους.

Διαβάστε επίσης: DeltaWing – Ένα από τα τελευταία τολμηρά πειράματα

Σύμφωνα με τον νέο οδηγό της Ferrari για το 2021, Carlos Sainz, οι αποκλίσεις στην απόδοση των μονοθεσίων αποτρέπει πολλούς οδηγούς από το να αναδείξουν το πραγματικό τους ταλέντο.

Ως οδηγός της F1, γρήγορα συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις κάποιον, του οποίου το μονοθέσιο είναι κατά τρία δέκατα πιο γρήγορο από το δικό σου, ενώ εσύ ο ίδιος παλεύεις για τα τελευταία δύο δέκατα με τον teammate σου. Εύχομαι να καταφέρουμε να κλείσουμε αυτό το κενό. Πιστεύω η FOM, η Liberty και η FIA έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τους κανονισμούς για το 2022. Με αυτό τον τρόπο, το άθλημα θα βασίζεται περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα. Θα γίνει πιο διασκεδαστικό και θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του 2020 και το F1 Quiz.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton. Συγκεκριμένα, μετά το GP Άμπου Ντάμπι όπου η αγωνιστική δράση ήταν σχεδόν μηδαμινή εξέφρασε την ανάγκη για αλλαγές.

Ελπίζω και προσεύχομαι τα μονοθέσια το 2022 να είναι σε θέση να ακολουθήσουν τον ρυθμό, γιατί ήταν ένας πολύ βαρετός αγώνας. Μόλις φτάσεις στα 3 δευτερόλεπτα από τον προπορευόμενο σου, διαρκώς το μονοθέσιο ολισθαίνει και έχεις αναταραχές. Πραγματικά ελπίζω οι προτάσεις του Ross [Brawn] να φέρουν τη διαφορά. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι καλύτερα ελαστικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε τους εντυπωσιακούς αγώνες του F1 Greek Mini Series από το Βέλγιο και τις Η.Π.Α.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles