spot_img

Η F1 θα υιοθετήσει στο μέλλον βιοκαύσιμα

Η F1 ανακοίνωσε πως η επόμενη γενιά των μονάδων ισχύος θα τροφοδοτείται με βιοκαύσιμα, στρέφοντας την προσοχή της στις εναλλακτικές μορφές καυσίμων.

Στόχος της Formula 1, μετά το 2025, είναι να διαθέτει μια γενιά από νέες μονάδες ισχύος. Επιπλέον, η επιθυμία της είναι αυτές οι μονάδες ισχύος να τροφοδοτούνται με 100% βιώσιμα βιοκαύσιμα, ως ένα βήμα για τον μεγαλύτερο στόχο της Formula 1 για το 2030, που είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Από το 2022, η Formula 1 θα προχωρήσει στη χρήση Ε10 καυσίμου, ενός μείγματος κατά 90% ορυκτών καυσίμων και 10% αιθανόλης. Με την παρουσίαση, όμως, της νέας γενιάς μονάδων ισχύος μετά το 2025 ο στόχος της είναι η ύπαρξη 100% βιώσιμων καυσίμων. Η Formula 1 βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής καυσίμων για τη δημιουργία βιώσιμων καυσίμων σε ποσότητες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αλλά και για να προχωρήσει η παραγωγή τους για ευρύτερη κοινωνική χρήση.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Τα 100% βιώσιμα βιοκαύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μία κοινή μηχανή εσωτερικής καύσης, χωρίς να απαιτείται κάποια τροποποίηση στον κινητήρα. Αναμένεται να παραχθούν εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας συστατικά είτε από συστήματα λήψης άνθρακα, αστικά απόβλητα ή από βιομάζα μη-τροφίμων. Συγκριτικά με την βενζίνη που παράγεται από ορυκτά, τα βιοκαύσιμα να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 65%.

Το πιο σημαντικό είναι πως τα νέα καύσιμα θα έχουν μεγάλο θετικό αντίκτυπο, αντάξιο του κορυφαίου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα μπορέσουν να παράγουν παρόμοια ποσά ενέργειας με τους τωρινούς βενζινοκινητήρες, κάτι που σημαίνει πως τα μονοθέσια θα διατηρήσουν την ταχύτητα που έχουν σήμερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1,8 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα το 2030 και μόνο το 8% αυτών θα διαθέτουν ηλεκτρονική μπαταρία (Battery Electric Vehicles – BEV). Ταυτόχρονα, οι μηχανές εσωτερικής καύσης θα εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις εναέριες και θαλάσσιες μετακινήσεις, καθώς επίσης και στη βιομηχανία των μεταφορών. Έχοντας ως “αιχμή του δόρατος” την ανάπτυξη 100% προηγμένων βιώσιμων βιοκαυσίμων, η Formula 1 μπορεί να προκαλέσει τεράστια επίδραση στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που προέρχονται από τις παγκόσμιες δημόσιες συγκοινωνίες.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles