spot_img

Η Ferrari αλλάζει τεχνική δομή πριν την άφιξη του Hamilton

H Scuderia Ferrari προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στην τεχνική δομή της, η οποία θα επιμεληθεί το πρώτο κόκκινο μονοθέσιο του Lewis Hamilton.

Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο στο Grand Prix Ιταλίας με τον Charles Leclerc, η Scuderia Ferrari προέβη σε μία σημαντική ανασύνταξη στην τεχνική δομή της. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Loic Serra θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία στον τομέα του σασί, έχοντας πάρει μεταγραφή από τη Mercedes.

O Γάλλος, είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Ferrari από το καλοκαίρι του 2023, όμως το συμβόλαιό του προέβλεπε μία εκτεταμένη περίοδο υποχρεωτικής άδειας. Ο Σερά θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 10 Οκτωβρίου και θα αναφέρεται στον επικεφαλής των «κόκκινων», Fred Vasseur.

Στη Mercedes ο Γάλλος θα βρει τον Lewis Hamilton από το 2025 με τον οποίο γνώρισαν τεράστιες επιτυχίες μαζί όταν ήταν στη Mercedes. Ο Serra θα αντικαταστήσει τον Enrico Cardille, ο οποίος αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Aston Martin.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

O Serra γίνεται ένα υψηλόβαθμο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία της Ferrari και θα έχει την ευθύνη για τα εξής τμήματα: τμήμα μηχανικής σασί με επικεφαλής τον Fabio Montecchi, τμήμα απόδοσης μονοθεσίου με επικεφαλής τον Marco Adurno, τμήμα αεροδυναμικής με επικεφαλής τον Diego Tondi, τμήμα μηχανολογίας πίστας με επικεφαλής τον Matteo Tognialli, ενώ ο Diego Ioverno θα είναι ο επικεφαλής του τμήματος λειτουργίας σασί και παράλληλα αγωνιστικός διευθυντής.

Επικεφαλής στο τμήμα κινητήρων θα παραμείνει ο Enrico Gualtieri. Ο Ιταλός είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της Ferrari και πρόσφατα έκανε κρούση για την υπογραφή του ο Mattia Binotto ώστε να τον πάρει στην Audi.

Η Ferrari από τεχνικής άποψης στο 2024 ξεκίνησε με μία πολύ καλή βάση και ήταν η δεύτερη ταχύτερη ομάδα στα πρώτα Grand Prix. Ωστόσο οι αναβαθμίσεις της μέσα στη χρονιά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα κι έτσι η Scuderia έπεσε σε απόδοση. Το πρώτο πακέτο αναβαθμίσεων μετά την αλλαγή πλεύσης στην εξέλιξη ήταν αυτό στην Ιταλία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles