spot_img

Πρόταση της FIA στη Red Bull για την παραβίαση του Budget Cap

Η FIA φέρεται να έχει κάποια πρόταση προς την πλευρά της Red Bull Racing, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με την παραβίαση του ορίου δαπανών στην οποία υπέπεσε η αυστριακή ομάδα.

Στις 10 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της σχετικά με τους οικονομικούς κανονισμούς του 2021 και την τήρηση του ορίου κόστους από τις ομάδες της Formula 1. Στην ανακοίνωσή της, έγινε γνωστό πως η Red Bull Racing ξεπέρασε το budget cap την περασμένη σεζόν, με το ποσό να μην ξεπερνά το 5% του ορίου που είχε τεθεί στις ομάδες. Η αυστριακή ομάδα ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κάποια παρατυπία από τη μεριά της, παρόλο που η έρευνα της FIA δηλώνει το ακριβώς αντίθετο.

Η Ομοσπονδία φέρεται να έχει προσφέρει στη Red Bull Racing μία πρόταση αποδοχής της παραβίασης (Accepted Breach Agreement Proposal), όπως προβλέπεται από τους οικονομικούς κανονισμούς σε μία τέτοια περίπτωση. Εάν η αυστριακή ομάδα τη δεχθεί, δε θα δικαιούται να ασκήσει έφεση. Αντιθέτως, ενδεχόμενη άρνησή της θα οδηγήσει στην εξέταση της παραβίασής της από δικηγόρους, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν και ποια ποινή θα επιβάλλουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RacingNews365.com, η Red Bull Racing φέρεται να βρίσκεται στα 1,8 εκατ. δολάρια πάνω από το budget cap του 2021. Η επιβολή προστίμου είναι μάλλον το πιο πιθανό ενδεχόμενο και φημολογείται πως μπορεί να είναι διπλάσιο του ποσού της παραβίασης. Άλλες ποινές που μπορεί να επιβληθούν αφορούν ελάττωση του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα, καθώς και μείωση του budget cap της επόμενης σεζόν,. Αντίθετα, το να αφαιρεθούν βαθμοί από το Πρωτάθλημα οδηγών του 2021 και να αλλάξει ο κάτοχος του Τίτλου, Max Verstappen, μοιάζει απίθανο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση της ανακοίνωσης της FIA για την παραβίαση του Budget Cap.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles