spot_img

Η Ferrari απαιτεί τις μέγιστες ποινές για παραβιάσεις του budget cap

Η Scuderia Ferrari παροτρύνει την FIA να εφαρμόσει το μέγιστο των προβλεπόμενων ποινών σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως κάποια ομάδα της Formula 1 έχει παραβιάσει τους κανονισμούς για το όριο κόστους.

Από την Παρασκευή το πρωί, βασικό θέμα συζήτησης στα paddock της πίστας του Marina Bay είναι το πιθανό σκάνδαλο περί παραβίασης των οικονομικών κανονισμών από κάποιες ομάδες το 2021. Πιο συγκεκριμένα, εικάζεται πως η Red Bull Racing και η Aston Martin έχουν ξεπεράσει το όριο κόστους την περσινή σεζόν, το οποίο η FIA είχε ορίσει στα 145 εκατ. δολάρια. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, ισχυρίζεται πως η πλευρά τους λειτούργησε σύμφωνα με το πλαίσιο κανονισμών και προσπάθησε να υποβαθμίσει τις φήμες.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα αντίπαλων ομάδων τα οποία εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στο ενδεχόμενο αυτό, όπως ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff. Ο ίδιος περιμένει αυστηρές κυρώσεις, εφόσον κριθούν ένοχες οι δύο ομάδες, κρίνοντας μία τέτοια παραβίαση ως μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ανάλογη στάση κρατά και η πλευρά της Ferrari, σύμφωνα με δηλώσεις του Αγωνιστικού Διευθυντή της, Laurent Mekies, στο Sky Italia.

«Δεν είναι μυστικό το γεγονός πως δύο ομάδες παραβίασαν τους κανονισμούς του 2021 για το budget cap, η μία για σημαντικό ποσό, η άλλη για λιγότερο σημαντικό. Αυτό θεωρούμε πως είναι κάτι πολύ σοβαρό και αναμένουμε από την FIA να διαχειριστεί την κατάσταση με παραδειγματικό τρόπο, την εμπιστευόμαστε στο 100%. Η θέση που πήρανε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και μήνες, σε άλλα ζητήματα ήταν πολύ δυνατή. Συνεπώς, περιμένουμε πως, για ένα τόσο σοβαρό γεγονός, θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια και οι μέγιστες ποινές, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί πως όλοι αγωνιζόμαστε στο ίδιο πλαίσιο κανονισμών, καθώς η επίδρασή τους στην απόδοση του μονοθεσίου είναι τεράστια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Ο Laurent Mekies, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σύγχυση που μπορεί να προκληθεί εάν αλλάξουν τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, μέσω της επιβολής ποινών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Κατανοούμε πως θα αποτελούσε πρόβλημα για τους φίλους της Formula 1 το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αλλάξουν αποτελέσματα του παρελθόντος. Ωστόσο, είναι άκρως σημαντικό για εμάς να είμαστε σίγουροι πως όλοι σέβονται τους κανόνες. Επίσης, σε περίπτωση που αυτοί παραβιαστούν, είναι ανάγκη να εφαρμοστούν οι πραγματικές ποινές. Εάν δε γίνει αναδρομικά για παραπτώματα του παρελθόντος, τουλάχιστον ας υπάρξουν τιμωρίες για το μέλλον».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari είναι μία από τις ομάδες που απαιτεί διαφάνεια στο κομμάτι των οικονομικών κανονισμών και επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων ποινών, εφόσον διαπιστωθεί κάποια παραβίαση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles