spot_img

MotoGP, Ταϊλάνδη: «Χόρεψε» στη βροχή ο Oliveira

O Miguel Oliveira ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα του MotoGP στην Ταϊλάνδη, κάνοντας ένα τρομερό masterclass σε πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Ο Miguel Oliveira με ΚΤΜ κατέκτησε τη 2η φετινή του νίκη στο GP Ταϊλάνδης, με το Fabio Quartararo να τερματίζει εκτός βαθμών και το Πρωτάθλημα παίρνει φωτιά.

Το GP Ταϊλάνδης έδωσε νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα, καθώς ο Fabio Quartararo έκανε πολύ κακή εκκίνηση και έπεσε εκτός της πρώτης 15άδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη φύγει με πόντους από το Chang International Circuit, με τον αντίπαλό του, Francesco Bagnaia, να τον πλησιάζει σε απόσταση βολής. Η νίκη, ωστόσο, κατέληξε στην ΚΤΜ. Ο Πορτογάλος Miguel Oliveira είδε για δεύτερη φορά φέτος πρώτος την καρό σημαία, μετά το GP Ινδονησίας. Το podium συμπλήρωσαν οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, Jack Miller (2η θέση) και Francesco Bagnaia (3η θέση), ο οποίος έφυγε κερδισμένος από το GP Ταϊλάνδης.

Ο Johann Zarco με Ducati ήταν στην 4η θέση, με το Marc Marquez (Honda) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Ο Enea Bastianini με Ducati τερμάτισε στην 6η θέση, μπροστά από το Maverick Vinales (7η θέση) με Aprilia. Ο Alex Marquez με Honda είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς ανέβηκε στην 8η θέση. Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε από τους Jorge Martin (9η θέση) με Ducati και Brad Binder (10η θέση) με ΚΤΜ.

Ο Aleix Espargaro με Aprilia ήταν στην 11η θέση, μη καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του πρωτοπόρου Quartararo στο έπακρο. Ο Alex Rins με Suzuki βρέθηκε στη 12η θέση, ενώ ο Franco Morbidelli με Yamaha ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 13η θέση. Οι Pol Espargaro με Honda και Raul Fernandez με ΚΤΜ κατέλαβαν τις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα, όντας οι τελευταίοι αναβάτες που βαθμολογήθηκαν.

Ο Marco Bezzecchi, παρόλο που εκκινούσε από την pole position, δεν πήρε βαθμούς, τερματίζοντας στη 16η θέση. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo με Yamaha, περιορίστηκε στη 17η θέση και η προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Τίτλο στους αναβάτες γίνεται πολύ δύσκολη για το υπόλοιπο της σεζόν. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Fabio Di Giannantonio (Ducati), Cal Crutchlow (Yamaha), Danilo Petrucci (Suzuki), Darryn Binder (Yamaha), Tetsuta Nagashima (Honda) και Luca Marini (Ducati). Ο μοναδικός αναβάτης που εγκατέλειψε ήταν ο Remy Gardner με ΚΤΜ.

Η μάχη του Πρωταθλήματος εξελίσσεται σε «θρίλερ», πλέον, καθώς ο Fabio Quartararo έμεινε στους 219 πόντους και ο Francesco Bagnaia ανέβηκε στους 217, μόλις δύο πόντους πίσω από την κορυφή. Ο Aleix Espargaro είναι αρκετά πίσω στους 200, ενώ ουσιαστικά εκτός μάχης είναι οι Enea Bastianini (180 πόντοι) και Jack Miller (179 πόντοι). Επόμενος αγώνας είναι το GP Αυστραλίας το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα GP Ταϊλάνδης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles