spot_img

Η Ferrari εξεπλάγη από την ταχύτητα των Mercedes και McLaren

Οι οδηγοί της Ferrari δεν περίμεναν από τις Mercedes και McLaren να έχουν τόσο ανταγωνιστικό ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Η Ferrari επέστρεψε στην κορυφή των χρόνων στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας, με τον Charles Leclerc να κινείται μόλις για 0,004s ταχύτερα από τον Carlos Sainz. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η ταχύτητα των Mercedes και McLaren στις δύο περιόδους. Η γερμανική ομάδα έκανε το 1-2 στο FP1 με τον George Russell στην κορυφή, ενώ στο FP2 ο Lewis Hamilton βρισκόταν στην 3η θέση και είχε διαφορά 0,072s από τον ταχύτερο χρόνο. Παράλληλα, ο Lando Norris σκαρφάλωσε στην 4η θέση και στις δύο περιόδους, όντας μόλις 0,103s πιο αργός στο FP2 από το χρόνο του Leclerc.

Ο Carlos Sainz παραδέχθηκε σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας πως η Ferrari είναι και πάλι ανταγωνιστική, τόνισε, όμως, ιδιαίτερα την απόδοση των Mercedes και McLaren.

«Υπάρχει η αίσθηση πως είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί, κάτι που το περιμέναμε ως ένα σημείο μετά το πολύ δύσκολο τριήμερο στο Spa (GP Βελγίου). Έπειτα, όμως, ήμασταν ιδιαίτερα έκπληκτοι με το πόσο γρήγορες είναι οι υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή οι McLaren, Mercedes και Red Bull. Όλοι είχαμε μεταξύ μας απόσταση 0,3s, είμαι σίγουρος πως αυτό θα κάνει τη μάχη πολύ κλειστή στις κατατακτήριες, κάτι που είναι συναρπαστικό!»

Ο Ισπανός πιστεύει πως η Ferrari μπορεί να βελτιώσει περισσότερο την απόδοσή της στον ένα γύρο.

«Πιστεύω πως χρειάζονται μερικές μικρές βελτιώσεις. Ήμασταν μακριά από την ιδανική ισορροπία στον ένα γύρο. Αισθάνομαι πως χρειάζεται να βελτιωθούμε λίγο στο sector 1 και να φέρνουμε σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά. Η ισορροπία μπορεί να γίνει καλύτερη, όμως χρειάζονται απλά μικρές τροποποιήσεις μέχρι τις κατατακτήριες».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Charles Leclerc είχε παρόμοιους προβληματισμούς, τόσο για τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων ομάδων, όσο και για την απόδοση της Ferrari.

«Είμαστε όλοι πολύ κοντά, αποτελεί έκπληξη που βλέπουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Θα είναι δύσκολη ημέρα (Σάββατο), όμως ανυπομονούμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός. Σε γενικές γραμμές η ισορροπία ήταν δύσκολη υπόθεση. Το μονοθέσιο στις εξόδους των στροφών είναι λίγο ασταθές. Συνεπώς, χρειάζεται να δουλέψουμε πάνω σε αυτόν τον τομέα, όμως είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari θέλει να εξασφαλίσει την pole position στις κατατακτήριες του GP Ολλανδίας και να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη στην πίστα του Zandvoort.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles