spot_img

Η Ferrari παραδέχθηκε το λάθος της στην Τζέντα

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Frederic Vasseur, τόνισε πως η λάθος ενδοεπικοινωνία με τον Charles Leclerc στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι το λιγότερο που τους απασχολεί μετά την απογοητευτική εμφάνισή τους.

Το αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας έκλεισε όχι και με τις καλύτερες εντυπώσεις για την Scuderia Ferrari. Το αγωνιστικό πακέτο της SF-23 αν και ήταν πολύ ανταγωνιστικό στις κατατακτήριες δοκιμές, ο ρυθμός αγώνα ήταν μακράν υποδεέστερος. Ο Charles Leclerc το Σάββατο σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο των κατατακτηρίων μόλις 0.155s πιο αργός από τον χρόνο της pole position του Sergio Perez. Η εικόνα του μονοθεσίου ήταν πολύ διαφορετική στον αγώνα της Κυριακής και ο ρυθμός του μονοθεσίου ήταν πιο αργός από αυτό της Mercedes-AMG. Οι Leclerc και Carlos Sainz δεν μπόρεσαν να κλείσουν τη διαφορά και να απειλήσουν τα δυο “Μαύρα Βέλη” και τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση.

Πέρυσι η ιταλική ομάδα πολλές φορές βρέθηκε να παίρνει λάθος αποφάσεις τόσο στην στρατηγική όσο και στην ενημέρωση των οδηγών στην ενδοεπικοινωνία. Παρά το γεγονός ότι το ανθρώπινο δυναμικό στο pit-wall της Ferrari έχει εν μέρει αλλάξει, και συνεχίζει να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, τα προβλήματα με την επικοινωνία ανάμεσα σε μηχανικούς και οδηγούς συνεχίζουν να υφίστανται. Χαρακτηριστικά, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στην πίστα της Τζέντα μετά την εγκατάλειψη του Lance Stroll στο 18ο γύρο. Πολλοί οδηγοί μπήκαν στα pit για αλλαγή ελαστικών συμπεριλαμβανομένου και του Leclerc, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρίσκονταν μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Μετά την έξοδο του από τα pit όμως ενημερώθηκε με καθυστέρηση από τον μηχανικό να πιέσει μέχρι το επιτρεπόμενο σημείο υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του από τον Hamilton ο οποίος μπήκε αμέσως μετά από εκείνον στα pits. Ο Μονεγάσκος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στην ενδοεπικοινωνία:

«Xavi πρέπει να με ενημερώνεις από πριν! Έλα τώρα!»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, τόνισε πως ενώ αναγνωρίζει το λάθος της ομάδας έχουν με πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούν.

«Δεν ήταν σωστή απόφαση από μεριάς μας. Έτσι έγιναν όμως τα πράγματα και δεν έχει κανένα νόημα να επικεντρωθούμε πάνω στο περιστατικό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν λάθος επικοινωνία με τον οδηγό και θα φροντίσουμε να μην επαναληφθεί. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μας απασχολεί σχετικά με αυτό το αγωνιστικό τριήμερο».

Δείτε το εντυπωσιακό Grand Prix Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles