spot_img

MotoGP, Πορτογαλία FP1: Alex Marquez και Ducati στην κορυφή

O Alex Marquez ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του MotoGP για το 2023 στην Πορτογαλία πίστα του Πορτιμάο.

Το πρώτο FP1 για τη νέα αγωνιστική χρονιά του MotoGP είναι γεγονός. Ομάδες και αναβάτες, ολοκλήρωσαν το εναρκτήριο 45λεπτο στην πίστα του Πορτιμάο για το Grand Prix Πορτογαλίας, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Στην κορυφή της κατάταξης ήταν ο Alex Marquez της Gresini Racing Ducati. O Ισπανός στο τέλος της διαδικασίας σημείωσε το 1:38,782 και ήταν 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του εντυπωσιακού Joan Mir της εργοστασιακής ομάδας της Honda. Ο πρωταθλητής του 2020 έδειξε  να έχει αυτοπεποίθηση από νωρίς στην RC213V του και επιθυμεί να ξεκινήσει το νέο του ταξίδι με το ιαπωνικό εργοστάσιο, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ακολούθησαν άλλες τρεις μοτοσικλέτες της Ducati, με τους Luca Marini, Marco Bezzechi και Joan Zarco. Ο ταχύτερος αναβάτης της Aprilia ήταν ο Maverick Vinales, ο οποίος βρέθηκε στην 6η θέση της κατάταξης.

Ο Jorge Martin ήταν στην 7η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν τρεις ακόμη παγκόσμιοι πρωταθλητές: Fabio Quartararo, Pecco Bagnaia και Marc Marquez.

Οι διαφορές ήταν αρκετά μικρές μετά το FP1 στο Πορτιμάο, με τους πρώτους 15 αναβάτες να είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο. Τα αποτελέσματα του FP1 μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά, καθώς εάν η βροχή κάνει την εμφάνισή της στο FP2 και οι αναβάτες δεν βελτιώσουν τους χρόνους τους, τότε οι 10 πρώτοι αυτής της διαδικασίας θα πάρουν το εισιτήριο για το Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Η δράση συνεχίζεται στο Πορτιμάο με το FP2 στις 16:05 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Πορτογαλίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles